1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güriş Holding Kosova’da 100 MW'lik GES kurmak istiyor

Güriş Holding Kosova’da 100 MW'lik GES kurmak istiyor

Güriş İnşaat ve Mühendislik AŞ - Ilgaz Elektrik Üretim AŞ konsorsiyumu Kosova Ekonomi Bakanlığı’nın açtığı 100 MW'lik GES ihalesine katılmak için yeterli bulunarak kısa listeye alındı.

Güriş Holding Kosova’da 100 MW'lik GES kurmak istiyor

Enerji Günlüğü - Kosova’daki ilk rüzgar enerji santralini kuran Güriş Holding, bu ülkede düzenlenen güneş enerji santrali (GES) ihalesine de ilgi gösteriyor. Güriş Holding’in iki ortağından biri olduğu konsorsiyum Kosova Ekonomi Bakanlığı’nın açtığı 100 MW kurulu gücünde GES ihalesine katılmak üzere başvuruda bulundu. Başvuruları değerlendiren ilgili kurum, Güriş İnşaat ve Mühendislik A.Ş. - Ilgaz Elektrik Üretim A.Ş. konsorsiyumunu da yeterli bularak kısa listeye aldı. 

Bir sonraki aşamada açık kosova-res.jpegeksiltme usulü elektronik ihale düzenlenecek ve elektronik açık eksiltmede en düşük teklifi veren firma ihaleyi kazanacak. Kosova Ekonomi Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yılın Mayıs ayında yapılan duyuruya göre; ihaleyi kazanan teklif sahipleri, santrali kuracakları kamu arazisinin 30 yıllık kullanım hakkı ile birlikte Euro (Avro) bazlı olarak 15 yıl süre geçerli olacak Fiyat Farkı Sözleşmesi’ne dayalı alım garantisi elde edecek. 

Geçtiğimiz haftalarda hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Mogan Enerji Yatırım Holding grup şirketlerinden GÜRİŞ Holding Kosova’da ilk yenilenebilir enerji yatırımını, 2018 yılında devreye almıştı. Güriş Holding’in kurduğu Kosova Kitka Rüzgar Enerji Santrali, bu ülkedeki ilk RES unvanına sahip. 

Kosova’da 100MW güneş enerjisi santrali ihalesine katılan diğer firmalar arasında, Türk konsorsiyumu Çalık-Limak, İsviçre konsorsiyumu Orllati; Alman firması Notus Energy Kosovo, Fransız şirketi Akuo Energy SAS ve Mısır firması Elswedy Electric bulunuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler