1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Güriş’in kurucusu Yamantürk hayatını kaybetti 

Güriş’in kurucusu Yamantürk hayatını kaybetti 

Türkiye ve yurt dışındaki yatırımlarıyla enerji sektörünün önde gelen oyuncuları arasında yer alan Güriş Holding’in kurucusu İdris Yamantürk yaşamını yitirdi. 

Güriş’in kurucusu Yamantürk hayatını kaybetti 

Enerji Günlüğü - Türkiye yurt dışındaki eneri yatırımlarıyla öne çıkan Güriş Holding’in kurucusu İdris Yamantürk yaşamını yitirdi. 

Türkiye’de jeotermal ve rüzgara dayalı elektrik santralleri ile enerji sektörünün önde gelen oyuncuları arasında yer alan Güriş Holding,  kurucusunu kaybetti. Güriş Grubu kurucusu ve Onursal Başkanı İdris Yamantürk, iki haftadan bu yana Covid 19 tedavisi gördüğü Ankara Güven Hastanesi’nde vefat etti. İdris Yamantürk, Ankara Gölbaşı Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazı sonrası aile kabristanlığına defnedildi.  

İDRİS YAMANTÜRK KİMDİR?

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’nden 1952 yılında mezun olan elektrik yüksek mühendisi İdris Yamantürk, bir süre devlette çalıştı. Yamantürk 1957 yılında kendi şirketini kurarak, bugün sanayiden, inşaata, enerjiye, madencilikten, turizme geniş alanda hizmet veren Güriş Holding’in temellerini attı. Yamantürk, Türkiye’de barajdan, enerji nakil ve üretim tesislerine, limanlara, fabrikalara, hastanelere kadar inşaat ve taahhüt işleri yaptı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler