1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Güriş’ten 120 MW’lik satın alma: Yuvacık RES

Güriş’ten 120 MW’lik satın alma: Yuvacık RES

Enerji Günlüğü - Güriş Holding, Bursa ve Kocaeli sınırları içinde yer alan Yuvacık Rüzgar Enerji Santrali projesini satın aldı. Yenilenebilir...

Güriş’ten 120 MW’lik satın alma: Yuvacık RES

Enerji Günlüğü - Güriş Holding, Bursa ve Kocaeli sınırları içinde yer alan Yuvacık Rüzgar Enerji Santrali projesini satın aldı. 

Yenilenebilir enerji yatırımlarına yoğunlaşan Güriş Holding, rüzgar enerji alanında yeni bir satın alma gerçekleştirdi. Güriş Holding, Kocaeli ve Yalova sınırları içinde inşa edilecek 120 MW’lik Yuvacık Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) lisansını satın aldı. Yuvacık RES yılda toplam 340 milyon kWh elektrik üretecek. 

Güriş Holding Genel Müdürü Müşfik Yamantürk, Yuvacık RES’te, son teknolojiye sahip türbinler seçilerek Türkiye’deki yenilenebilir enerji sektörüne katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi. 

1958 yılından beri İnşaat Sektöründe faaliyet gösteren GÜRİŞ Holding; 477 MW güce sahip Rüzgâr Enerji Santralleri, 185 MW güce sahip Jeotermal Enerji Santralleri ve 104 MW güce sahip Hidroelektrik Santralleri ile toplam 767 MW kurulu gücüyle ile Türkiye’ye ve Dünya’ya temiz, yenilenebilir enerji üretimiyle katkı sağlamaktadır. 

GÜRİŞ Holding tarafından yapılan açıklamada ülkemizin artan enerji ihtiyacını karşılamak, enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak ve yerli kaynaklardan enerji üretmek için çalışmalarının devam ettiği ve bu kapsamda Yenilenebilir Enerji Santrallerinin kurulu gücünü 2020 yılına kadar 2000 MW' a çıkartmayı hedefledikleri belirtildi. 

GÜRİŞ Holding; Kırklareli’nde Zeliha RES, Tekirdağ ve Edirne’de Kanije RES, Afyonkarahisar’da Dinar RES, Muğla’da Fatma RES, Çanakkale’de Seyit Onbaşı RES, Hatay’da Şenköy RES, Belen RES, Atik RES ve yapım aşamalarında olan Yuvacık RES ve Kocatepe RES ile toplamda 685 MW’ lık bir kurulu güç ile Türkiye’deki en büyük RES yatırımcılarından biri konumunda. 

GÜRİŞ Holding bünyesinde bulunan Gürmat Elektrik Üretim AŞ’ ne bağlı; Aydın’da bulunan 6 adedi üretimde olmak üzere, toplamda 185 MW güç ile JES yatırımında Türkiye’de 1. ve Avrupa’da 2. sırada yer alıyor. Ayrıca yapım aşamasındaki (Efe 7) ve 2 adet de planlanan (Efe 5 ve Efe 8) Jeotermal Enerji Santralleri ile toplamda 307 MW kapasiteye ulaşacak. 

GÜRİŞ Holding; Mersin’de Sarıkavak, Giresun’da Espiye, Artvin’de Arpa, Kahramanmaraş’ta Tahta, Sivas’ta Çermikler ve Ankara’da Çeşmebaşı Hidroelektrik Santralleri ile HES alanında toplamda 104 MW’lik kurulu güce de sahip. 

Güriş Holding, 6 adet JES, 8 adet RES ve 6 adet HES’ i MOGAN Enerji Yatırım Holding çatısı altında toplamış durumda. Holding, bu alandaki yatırım ve işletmelerini Mogan AŞ eliyle yürütüyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler