1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Gürsöğüt HES inşa çalışmaları devam ediyor

Gürsöğüt HES inşa çalışmaları devam ediyor

DSİ, Eskişehir ve Ankara il sınırları içinde yer alan toplam 55,80 MW kurulu gücündeki Gürsöğüt Barajı ve HES Projesi’nde çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıkladı.

Gürsöğüt HES inşa çalışmaları devam ediyor

Enerji Günlüğü - DSİ, Eskişehir ve Ankara il sınırları içinde yer alan toplam 55,80 MW kurulu gücündeki Gürsöğüt Barajı ve HES Projesi’nde çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıkladı.

DSİ, Eskişehir ili Mihalıççık ilçesi ile Ankara ili Beypazarı ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve Sakarya Nehri üzerinde inşa edilmekte olan “Gürsöğüt Barajı ve HES Projesi” kapsamında çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıkladı. Gürsöğüt Barajı ve HES Projesi ile yıllık ortalama 303,005 GWh enerji üretilecek.

Bu kapsamda DSİ projenin geldiği aşama ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Gürsöğüt-1 Barajı ve HES inşaatında; memba batardosu, derivasyon tüneli, gövde yamaç kazıları, cutt-off kazısı ve taban enjeksiyonları, enjeksiyon galerileri, santral, dolusavak, enerji kırıcı havuz kazıları ve kuyruksuyu tüneli kazı ve beton kaplanması tamamlanmıştır.

Gürsöğüt-2 Barajı ve HES inşaatında; memba batardosu ve jet graut, derivasyon tünelleri, gövde yamaç kazıları, cutt-off kazısı ve taban enjeksiyonları ve santral, dolusavak, enerji kırıcı havuz kazıları tamamlanmıştır.

Gürsöğüt-1 Barajı ve HES inşaatında; gövde SSB dolgu imalatları, enjeksiyon işleri, santral binası, dolusavak, enerji kırıcı havuz, enerji sualma yapısı ve cebri boru betonarme imalatları, cebri boru montajı, aç-kapa konduvi inşaatı kazısı ve betonarme imalatları, kuyruksuyu konduvisi kazısı ve BA imalatları devam etmektedir. Ayrıca proje kapsamında Göçet menfezi ve tersib bendleri de yapılacaktır.

Gürsöğüt-2 Barajı ve HES inşaatında; gövde SSB dolgu imalatları, enjeksiyon işleri, santral binası, dolusavak, enerji kırıcı havuz, enerji sualma yapısı ve cebri boru betornarme imalatları ve cebri boru montajı devam etmektedir. Ayrıca proje kapsamında Kapullu köprüsü de yapılacaktır.

Baraj rezervuarlarında toplam 86 milyon metreküp su depolanacak olup; Gürsöğüt-1 Barajı’ndan alınacak su ile 10 bin 500 dekar sahanın basınçlı olarak sulanması sağlanacaktır.

Projenin tamamlanmasıyla ülke ekonomisine yıllık 147.312.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.”

 

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler