1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GÜYAD YEKDEM süresinin uzatılmasını önerdi

GÜYAD YEKDEM süresinin uzatılmasını önerdi

GÜYAD, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 sonuna kadar işletmeye giremeyecek olan yenilenebilir enerji tesisleri için YEKDEM süresinin uzatılmasını istedi.

GÜYAD YEKDEM süresinin uzatılmasını önerdi

Enerji Günlüğü - GÜYAD, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 sonuna kadar işletmeye giremeyecek olan yenilenebilir enerji tesisleri için YEKDEM süresinin uzatılmasını istedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle yenilenebilir enerji sektöründe mücbir sebep ilan edilmesini talep eden derneklere GÜYAD da katıldı. GÜYAD Başkanı Cem Özkök, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Pandemi’ olarak ilan edilen COVID-19 Koronavirüsü salgını ile ilgili bir açıklama yaparak, dünyaca kabul edilmiş bu mücbir sebep nedeniyle 2020 sonuna kadar işletmeye giremeyecek olan yenilenebilir enerji tesisleri için YEKDEM süresinin uzatımına ilişkin düzenleme yapılmasının beklendiğini kaydetti. 

Açıklamada, “Aksi takdirde virüsün ekonomi üzerinde başka etkilerinin de görülmeye başlanacağı hususundan endişe edilmektedir. Zira bu tesisler finansmanlarını YEKDEM’den yararlanacakları üzerine kurmuş olan tesislerdir. Hükümetimizin, ekonomimizin güvende olması açısından önemli kararlar içeren bir yol haritası hazırlığında olduğunu bilmekteyiz. Yenilenebilir Enerji sektöründe de alınacak ‘mücbir sebep’ kararının yatırımcıların, finans sağlayıcıların ve imalatçıların ciddi boyutta artan ‘YEKDEM’e girememe’ risklerini azaltacağına ve dolayısı ile ülkemizin yenilenebilir enerji hedeflerinin tutturulmasında gereken olumlu etkiyi yapacağına inanıyoruz” denildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler