1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Özkök: Güneşe de uzun vadeli düşük faizli kredi verilebilir

Özkök: Güneşe de uzun vadeli düşük faizli kredi verilebilir

GÜYAD Başkanı Cem Özkök, güneş yatırımcısına da konuta verildiği gibi düşük faizli uzun vadeli kredi verilmesini talep etti. 

Özkök: Güneşe de uzun vadeli düşük faizli kredi verilebilir

Enerji Günlüğü - GÜYAD Başkanı Cem Özkök, güneş yatırımcısına da konuta verildiği gibi düşük faizli uzun vadeli kredi verilmesini talep etti. 

Türkiye güneş enerjisi sektörü derneklerinin ortaklaşa düzenledikleri online toplantıda değerlendirmelerde bulunan GÜYAD Başkanı Cem Özkök, Türkiye güneş enerjisi sektörüne ivme kazandıracak önemli bir öneride bulundu. Türkiye’de konutlar için uzun vadeli düşük faizli kredi olduğunu belirten Özkök, “Belki güneşe de böyle bir imkan olabilir. Böyle bir imkan olursa güneşte de yatırımcı rahat edecektir ve güneş yapım maliyetleri düşecektir” dedi. Özkök konuya ilgili olarak üç güneş enerjisi derneği olarak Maliye Bakanlığı ile de görüşeceklerini kaydetti. 

YEKA GES 3’TE EN ÖNEMLİ KONU ESKALASYON

GÜYAD Başkanı Cem Özkök, YEKA GES 3’in ilk defa TL bazında yapılacağını belirterek, “GÜYAD olarak talebimiz eskalasyonun TL ref olmasıydı. Şartnamede gördük ki eskalasyon ÜFE bazlı. Bir de bir sınır konulmuş. Öncelikle biz bunun kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu konuda bankalarla da konuştuk, görüş aldık. Bu olursa bankalar yatırımcıdan yüzde 50, hatta yüzde 60’a yakın özkaynak istiyor. Bunun kaldırılmasına ilişkin girişimlerimiz devam ediyor” ifadesini kullandı. 

JEOTERMAL YATIRIMCISI HİBRİT YÖNETMELİĞİNDEN MEMNUN DEĞİL

Hibrit yönetmeliğinin jeotermal yatırımcısı için yeterli olmadığını belirten Özkök, jeotermal sahaların çoğunlukla tarım arazileri içinde olduğunu ve güneş santrallerinin de tarım arazileri içinde kurulamadığına dikkat çekti. Yönetmeliğin değiştirilmesi için yetkililerle görüşmelerin hem JESDER hem de kendileri tarafından devam ettiğini kaydetti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler