1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Özkök: Güneşte 2 senedir hiç bir şey olmuyor

Özkök: Güneşte 2 senedir hiç bir şey olmuyor

GÜYAD Başkanı Cem Özkök, güneş enerjisi sektöründe 2 yıldır hiç bir hareketin olmadığını ve yatırımlarını yurtdışına kaydıran güneş yatırımcısının beklemekte olduğunu söyledi.

Özkök: Güneşte 2 senedir hiç bir şey olmuyor

Enerji Günlüğü - GÜYAD Başkanı Cem Özkök, güneş enerjisi sektöründe 2 yıldır hiç bir hareketin olmadığını ve yatırımlarını yurtdışına kaydıran güneş yatırımcısının beklemekte olduğunu söyledi.

Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği ( GÜYAD) Başkanı Cem Özkök, 10. Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen oturumda yaptığı değerlendirmede, güneş enerjisi sektöründe 2 senedir hiç bir şeyin olmadığını söyledi. Özkök güneşte mini YEKA ihalelerinin önümüzdeki yılın ilk çeyrekte yapılacağını bugün Enerji Bakanından duyduklarını belirterek, “1000 MW’lık YEKA’mız yürüyor. Gayet iyi gelişmeler. Sektör yatırımcısı yatırım olmayınca yurtdışına gitti. Cezayir iyi bir pazar. Ekmeğimizin peşindeyiz, küsmedik. Bekliyoruz. Çatı pazarında çok bir şey olmuyor. Bakanlıkla konuştuk, görüşlerimizi ilettik, bekliyoruz” ifadesini kullandı. 

Teknoloji tarafında da sürdürülebilirliğin olmadığını,  süreç şeffaflığının bulunmadığını kaydeden Özkök, “Güneş ve rüzgarı kullanmamak israftır” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Antalya

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler