1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Hainan, Çin’in benzinli araç satışını yasaklayan ilk eyalet olacak

Hainan, Çin’in benzinli araç satışını yasaklayan ilk eyalet olacak

Çin’in Hainan Eyaleti’nde kamu hizmeti ve ticari hizmet gören tüm yeni ve yenilenen araçlar 2025 yılına değin temiz enerji kullanacak.

Hainan, Çin’in benzinli araç satışını yasaklayan ilk eyalet olacak

Enerji Günlüğü - Çin’in Hainan Eyaleti, 2030 yılına kadar fosil yakıt kullanan araçların satışı yasaklayacak. Böylece Hainan benzinli araçların satışını yasaklayan ilk Çin eyaleti olacak. 

Güney Çin’in ada eyaleti Hainan, Çin’in 2030'dan önce karbon salımında zirve yapma ve 2060'a kadar "karbon nötr olma" hedefi doğrultusunda benzinli araç satışını yasaklayan ilk eyalet olacak. Eyalet yönetimi, 2030 yılında fosil yakıtlarla çalışan tüm araçların eyalette kullanımının yasak olacağını açıkladı. Eyalet yönetimi tarafından karbondioksit emisyonlarına ilişkin olarak hafta başında açıklanan plana göre, Hainan’da kamu hizmeti ve ticari hizmet gören tüm yeni ve yenilenen araçlar 2025 yılına değin temiz enerji kullanacak ve benzin ile işleyen araçların satışı da 2030 yılına değin yasaklanacak. Söz konusu plan Hainan’ı benzinli araçların satışını yasaklayan ilk Çin eyaleti konumuna getirmiş olacak.  

YENİ ENERJİLİ ARAÇLARA VERGİ İNDİRİMİ

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Aynı plan kapsamında, Hainan yönetiminin araç satın alırken yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araçlar (NEV'ler) için indirimli vergi uygulanacak ve eyaletteki değişik türde araçların temiz enerji kullanmasını teşvik politikası sürdürülecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler