1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çin elektrikli araç satışında yeniden lider

Çin elektrikli araç satışında yeniden lider

10 yılda 11 milyon yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç (NEV'ler) satışı yapan Çin, 7 yıldır dünya lideri oldu.

Çin elektrikli araç satışında yeniden lider

Enerji Günlüğü - Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, yeni enerjili araç üretimi ve satışında art arda yedi yıldır dünyanın birinci sırasında yer alıyor.

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çin’in yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç (NEV'ler) üretimi ve satışında art arda yedi yıldır dünyanın birinci sırasında yer aldığı bildirildi. 

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakan Yardımcısı Xin Guobin, düzenlenen basın toplantısında, son 10 yıldan beri üst düzeyli tasarım ve inovasyona dayalı kalkınmanın güçlendirilmesiyle yeni enerjili araç endüstrisinin sürekli bir şekilde gelişerek küresel otomobil endüstrisinin dönüşümü ve yükselişine öncülük eden önemli bir güç haline geldiğini ifade etti. 

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Xin Guobin, üretim ve satış ölçeği açısından, yeni enerjili araçların toplam satışının 2012 sonundaki 20 bin adetten bu yılın Mayıs sonunda 11 milyon 80 bine yükseldiğini kaydederek, 2015’ten bu yana Çin’in yeni enerjili araç üretimi ve satışında art arda yedi yıldır dünya birinciliğini korumakta olduğunu da açıkladı. 

BATARYA FİYATLARINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Öte yandan batarya hücrelerinin enerji yoğunluğu 2012'ye kıyasla 1,3 kat artarken, fiyatı yüzde 80 düştü. Markalar açısından 2021’de dünyanın en çok satan 10 yeni enerjili aracından altısı Çinli üreticilere ait. 

DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞARJ AĞI OLUŞTURULDU

Destekleyici çevre açısından, geçen yıl sonu itibarıyla Çin’de toplam 2 milyon 617 bin şarj noktası ve bin 2 yüz 98 şarj ve batarya değiştirme istasyonu kurularak dünyanın en büyük şarj ve batarya değiştirme ağı oluşturuldu. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler