1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hamitabat özelleştirmesine 3 yeni talip

Hamitabat özelleştirmesine 3 yeni talip

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin özelleştirmesine ilişkin ihaleye, 3 şirketin...

Hamitabat özelleştirmesine 3 yeni talip

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin özelleştirmesine ilişkin ihaleye, 3 şirketin başvurduğunu açıkladı. ÖİB'nin internet sitesindeki basın açılamasına göre, Elektrik Üretim AŞ'ye ait Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirme ihalesi için 3 başvuru yapıldı.

Başvuruda bulunan şirketler şunlar:

1-Eksim Yatırım Holding AŞ

2-Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ

3-Fernas İnşaat AŞ

Süreci devam eden ihalede daha önce 19 Eylül 2012'de sona eren ön yeterlilik için Suudi International Company for Water&Power Projects (ACWA Power), Karkey Karadeniz Elektrik Üretim, Enerjisa ve Limak Doğalgaz Elektrik Üretim başvuruda bulunmuştu. Halen bu şirketlerin tamamının ön yeterlilikleri bulunuyor. Hamitabat Santrali için son teklifler 28 Şubat'ta verilecek.

Hamitabat'ın Eylül 2011'de gerçekleştirilen ilk ihalesinde beş firma şartname almış, tek teklifin Limak Yatırım'dan gelmesi üzerine ihale, yeterli rekabetçi ortam oluşmadığı için iptal edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler