1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hanergy’den Çankırı’ya 300 MW’lik güneş enerjisi parkı

Hanergy’den Çankırı’ya 300 MW’lik güneş enerjisi parkı

Enerji Günlüğü - Çinli Hanergy Group, Çankırı’da güneş paneli üretim tesisi ve 300 MW’lik güneş enerjisi endüstri parkı kuracak. Çankırı...

Hanergy’den Çankırı’ya 300 MW’lik güneş enerjisi parkı

Enerji Günlüğü - Çinli Hanergy Group, Çankırı’da güneş paneli üretim tesisi ve 300 MW’lik güneş enerjisi endüstri parkı kuracak. 

Çankırı Valiliği’nden edinilen bilgiye göre, Vali Mesut Köse Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, il sınırları içinde yapılması planlanan yenilenebilir enerji yatırımı ele alındı. Söz konusu tesisin, Çinli Hanergy Group tarafından Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulması planlanıyor. Çankırı Valiliği’ndeki toplantıya Vali Köse’nin yanı sıra Çinli Hanergy Group CEO’su Li Hejun ve firma yetkilileri ile Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner ve ilgili kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı. 

FABRİKADA 500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Hanergy Group tarafından kurulacak güneş paneli fabrikasında yaklaşık 500 kişinin istihdam edileceği belirtildi. 480 hektarlık alanda hayata geçirilecek yatırım kapsamında 36 hektar üzerine yapılar kurulacak, 12 hektarlık kısım ise Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları için ayrılacak. 

300 MW’LİK GÜNEŞ PARKI 

Yatırım kapsamında ayrıca istenmesi halinde Hanergy Group tarafından Ar-Ge Enstitüsü kurulup yerli teknik eleman da yetiştirilecek. Yapılan anlaşma gereği Hanergy Group tarafından, Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında yer alan yenilenebilir enerjinin yüzde 30 arttırılması hedefine katkı amacıyla Güneş Enerjisi Endüstri Park Projesi ile 300 Megawattlık bir enerji parkı kurulacak.

ARAŞTIRMA VE HAZIRLIK İÇİN 6 AY SÜRE İSTENDİ

Çinli Hanergy Group, gerekli araştırma ve hazırlığın yapılması için 6 ay süre istedi. Çin kanunlarına göre yurtdışına yapılacak yatırım için istenen İyi Niyet Belgesi de Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile firma arasında imzalandı. 

5’inci Yatırım Teşvik Bölgesi’nde yer alan Çankırı’ya yapılacak yatırımların Organize Sanayi Bölgesine yapılması halinde 6. Bölge teşvikleri aldığını ifade eden Hanergy Group CEO’su Li Hejun, bu sebepten dolayı yatırımlarını Çankırı’ya yapmayı düşündüklerini aktardı. Vali Mesut Köse ve Çankırı iş dünyasına teşekkür eden Hejun, Çankırı’nın Türkiye’nin merkezinde yer alması ve büyükşehirlere yakın olmasının da tercihlerinde etkili olduğunu kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler