1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hasan Balıkçı Onur Ödülü Gül ve Dündar`a

Hasan Balıkçı Onur Ödülü Gül ve Dündar`a

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası Hasan Balıkçı Onur Ödülü'ne hapisteki gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar layık bulundu. Ödül, Gül...

Hasan Balıkçı Onur Ödülü Gül ve Dündar`a

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası Hasan Balıkçı Onur Ödülü'ne hapisteki gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar layık bulundu. Ödül, Gül ve Dündar'ı ziyaret eden heyet tarafından kendilerine duyuruldu. 

Elektrik Mühendisleri Odası tarafından iki yılda bir verilen Hasan Balıkçı Onur Ödülü'ne Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül‘ün değer görüldüğüne ilişkin basın açıklaması, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü‘nde Silivri Cezaevi önünde geniş bir katılımla yapıldı.

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil tarafından yapılan açıklamanın ardından EMO‘nun daveti üzerine basın açıklamasına katılan HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal konuştu.

EMO Hukuk Müşaviri Hayati Küçük ve EMO Avukatı Onur Can Keskin, Can Dündar ve Erdem Gül ile görüşerek EMO‘nun Hasan Balıkçı Onur Ödülü‘ne kendilerini değer bulduğunu ilettiler. EMO Hukuk Müşaviri Hayati Küçük, Can Dündar ve Erdem Gül‘ün içeriden gönderdiği mesajı okudu.

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, kaçak elektrik kullanımına karşı verdiği mücadelede hain bir saldırıyla katledilen Hasan Balıkçı için yürütülen hukuki mücadelede EMO‘yu ve Balıkçı'nın dostlarını yalnız bırakmayan Gazeteci Yazar Necati Doğru'ya da teşekkür etti.

KAÇAK ENERJİ KULLANIMIYLA MÜCADELE ŞEHİDİ

Elektrik Mühendisleri Odası Hüseyin Yeşil, yaptığı açıklamada, Oda üyesi ve TEDAŞ çalışanı Hasan Balıkçı'nın 14 yıl önce uğradığı bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlattı. Balıkçı'nın kaçak enerji kullanımına karşı mücadelesi nedeniyle hedef seçildiğini ve tutulan kiralık katiller tarafından 18 Ekim 2002 tarihinde Şanlıurfa'da katledildiğini kaydeden Yeşil, "Balıkçı'nın mesleğini toplum yararına gerçekleştirmeye dayanan dürüst ve onurlu mücadelesine, Elektrik Mühendisleri Odası olarak tüm faaliyet alanlarımızda bugüne kadar her türlü baskıya karşı direnerek sahip çıktık ve bundan sonra da sahip çıkacağız" dedi.

BALIKÇI ÖDÜLÜ İKİNCİ KEZ GAZETECİLERE

Balıkçı'nın mücadelesini yaşatmak için mesleğini kamu yararına sürdüren, mesleğine ve topluma karşı görevlerini yerine getiren, örnek ve öncü insanlarımıza iki yılda bir onun anısına bu ödülü verdiklerini hatırlatan Hüseyin Yeşil, "İlkini 2012 yılında Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu‘na verdiğimiz ödüle 2014 yılında da bir gazeteci arkadaşımız İsmail Saymaz değer görülmüştü. Hasan Balıkçı Onur Ödülü'nün üçüncüsüne Seçici Kurulumuz, yaptıkları haberler nedeniyle daha yargılama yapılmaksızın tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ü değer buldu. Ödülümüzü Can Dündar ve Erdem Gül'e mesleklerini, gazeteciliği, halkın haber alma hakkını, kamuoyunun gerçekleri bilme hakkını savundukları için baskıya ve tutuklanmaya varan yaptırımlara maruz kalmaları nedeniyle veriyoruz" diye konuştu.

HABER ALMA HAKKINA SAHİP ÇIKMAK

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olduğuna da dikkat çeken Yeşil şöyle dedi:

"Ülkemizde gazetecilerin hem mesleki hem de çalışma haklarını savunmak üzere harekete geçtikleri gün olan 10 Ocak, basın çalışanlarının yalnızca gazete sahipleri tarafından değil, gazete sahiplerinin dahi iktidarın ya egemenliği ya da baskısı altına alındığı bu ortamda çok daha önemli bir mücadele günü. İşte bu ortam nedeniyle gazeteciler, bu yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamıyorlar. Çünkü meslektaşları içerde. İçerde olmayanlar dışarıda hapis.

Gazeteciler 10 Ocak'ta (Artık yeter, gerçekten çalışmak, gerçekleri haber yapmak, üretmek istiyoruz) diyorlar. Bizler de haber alma hakkımıza ve basın özgürlüğüne sahip çıkıyor; gazetecilerle dayanışma içinde olduğumuzu buradan ilan ediyoruz."

GÜL VE DÜNDAR SERBEST BIRAKILSIN

Can Dündar ve Erdem Gül nezdinde hapisteteki tüm gazetecilerin, mesleklerini hakkıyla yerine getirdikleri için sürgün, baskı ve cezalandırmaya tabi tutulan tüm insanların özgürlüklerine ve çalışma haklarına sahip çıktıklarını vurgulayan Yeşil şöyle devam etti:

"Bu ödül vesilesiyle Can Dündar ve Erdem Gül'ün derhal adil ve bağımsız yargı önüne çıkarılmalarını ve salıverilmelerini talep ediyoruz. Ödülümüzü Nisan ayında gerçekleştireceğimiz Genel Kurulumuzda Can Dündar ve Erdem Gül'e özgürlüklerine kavuştukları bir günde verebilmeyi umut ediyoruz." 

... 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler