1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EMO Hasan Balıkçı Onur Ödülü Çiğdem Toker’in oldu

EMO Hasan Balıkçı Onur Ödülü Çiğdem Toker’in oldu

EMO’nun kaçak elektrik kullanımına karşı verdiği mücadele nedeniyle 2002 yılında katledilen Hasan Balıkçı adına verdiği Onur Ödülü’nün 46. dönem sahibi Gazeteci- Yazar Çiğdem Toker oldu.

EMO Hasan Balıkçı Onur Ödülü Çiğdem Toker’in oldu

Enerji Günlüğü - EMO’nun kaçak elektrik kullanımına karşı verdiği mücadele nedeniyle 2002 yılında katledilen Hasan Balıkçı adına verdiği Onur Ödülü’nün 46. dönem sahibi Gazeteci- Yazar Çiğdem Toker oldu.

Kaçak elektrik kullanımına karşı verdiği mücadelede 41 yaşında uğradığı saldırı ile öldürülen Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Üyesi Hasan Balıkçı`nın anısını yaşatmak adına; 2010 yılında kabul edilen yönerge doğrultusunda, EMO Onur Kurulu üyeleri, EMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Yazmanı`ndan oluşan Seçici Kurul`un aldığı kararla, 2 yılda bir verilen Onur Ödülü`nün sahibi Çiğdem Toker oldu. 

EMO Yönergesi kapsamında, "mesleğe ve topluma karşı görevlerini yerine getirerek", "sahip olduğu bilgi, birikim ve her türlü mesleki-toplumsal pratiği, kamu çıkarları lehine kullanmayı etik ve ahlaki bir görev kabul ettiğini" gösteren mesleki üretimleri ve davranışlarıyla ödül almaya hak kazanan Toker`e Onur Plaketi, 22 Ağustos 2020 tarihinde EMO 47. Olağan Genel Kurulu açılışında verilecek.

EMO yaptığı açıklamada, “Yaşamı boyunca yolsuzluklara, talana ve her türlü karanlık ilişkiye karşı kamunun yararı doğrultusunda dürüstlüğünden ödün vermeksizin mesleğini yapmaya çalışan Hasan Balıkçı`nın örnek kişiliğini yeni nesillere aktarmayı Odamızın bir görevi olarak görüyoruz. Bu kapsamda başlatılan Hasan Balıkçı Onur Ödülü`nün ilki Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu`na, ikincisi Gazeteci İsmail Saymaz`a, üçüncüsü Can Dündar ve Erdem Gül`e, dördüncüsü EMO üyeleri Doç. Dr. Melda Yaman Öztürk ve Doç. Dr. Özgür Öztürk`e verilmişti” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler