1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hattat Enerji Amasra’daki kömür ocağında lavvar tesisi kuracak

Hattat Enerji Amasra’daki kömür ocağında lavvar tesisi kuracak

Hattat Enerji Amasra’da yaklaşık 42 milyon TL yatırımla kömür hazırlama tesisi kuracak. Tesis saatte 200 ton kömür hazırlama kapasitesine sahip olacak.

Hattat Enerji Amasra’daki kömür ocağında lavvar tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Hattat Enerji, Bartın’ın Amasra ilçesinde çıkarılan taş kömürünün yıkanması ve zenginleştirme işlemine tabii tutulması amacıyla Kömür Hazırlama Tesisi kuracak.

Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. tarafından Bartın İli, Amasra İlçesinde 86970 numaralı kömür sahasından çıkarılan tüvenan taşkömürünün yıkama ve zenginleştirme işlemine tabi tutulacağı Lavvar (kömür hazırlama) Tesisi kurulacak. Kurulacak olan Lavvar Tesisi’nin kapasitesi saatte 200 ton olacak. Projenin değeri yaklaşık 42 milyon TL olarak öngörülüyor.

 

Proje kapsamında Lavvar Tesisi’nden çıkacak ürünlerin depolanacağı Lavvarlanmış Kömür Stok Sahaları ve tesiste oluşacak pasa/şist malzemesinin depolanacağı alanlar yer alıyor.

Kurulması planlanan 200 ton/saat kapasiteli lavvar tesisinde kömürlerin yıkanması sonrası elde edilen temiz kömür, civardaki termik santrallere satılması hedefleniyor. Bununla birlikte uygun ısıdaki kömürler gerekirse boyutlarına göre piyasaya ısınma amaçlı arz edilebilecek. Lavvar tesisinde temiz kömüre ilave olarak ayrıca elde edilecek ara ürünün (mikst) yine düşük kazan kapasiteli civar santrallere satılarak değerlendirilmesi planlanıyor.

Sahadan 2045 yılına kadar 56 milyon ton işletilebilir rezervin tüvenan olarak çıkarılması ve yıkama işleminden sonra 43.466.842 ton satılabilir kömür elde edilmesi planlanıyor. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler