1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hattat Enerji, Amasra’da kömür tesisleri kuracak

Hattat Enerji, Amasra’da kömür tesisleri kuracak

Hattat Enerji, Bartın’ın Amasra ilçesinde işletmekte olduğu kömür ocağında entegre kömür tesisleri kuracak. Şirket bu amaçla 4,5 milyar TL yatırım yapacak.

Hattat Enerji, Amasra’da kömür tesisleri kuracak

Enerji Günlüğü - Bartın iline bağlı Merkez ve Amasra ilçeleri sınırları içinde bulunan yeraltı taşkömürü ocağında kömür hazırlama ve kömür atığı depolama tesisi ile dolgu alanı ve rıhtım kurulumunu içeren entegre bir proje hayata geçirilecek.

Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. tarafından Bartın İli, Amasra ve Merkez İlçeleri sınırları içinde Kömür Hazırlama (Lavvar) Tesisleri, Lavvar Atığı Depolama Tesisleri, Dolgu Alanı İle Rıhtım ve İR:86970 Numaralı Ruhsat Sahasında Taşkömürü Üretimi planlıyor. Entegre proje için şirket 4,5 milyar TL gibi devasa bir yatırım yapacak. 

Proje kapsamında yeraltı ocağında taşkömürü üretilecek. Ayrıca 2 adet 200 ton/saat ve 1 adet 500 ton/saat kapasiteli olmak üzere 3 adet kömür hazırlama (lavvar) tesisi ile bu tesislere bağlı olarak; kazı fazlası depolama sahası, 3 adet Lavvar atığı depolama alanı ve bitkisel toprak stok alanı ve 3 adet lavvarlanmış kömür stok alanları planlanıyor.
Yeraltı ocağından çıkarılacak kömür, lavvar tesislerinde işlem görmesi akabinde lavvarlanmış kömür stok sahalarında depolandıktan sonra proje kapsamında planlanan rıhtımlardan gemiler aracılığı ve karayolu ile nakledilecek. 

Kömür sahası ruhsat uhdesi TTK’da olmak üzere rödovans karşılığında süreli olarak Hattat A.Ş. tarafından işletilmekte. 04.06.2024 tarihinden başlayarak 07.02.2045 tarihine kadar sürecek olan 21 yıllık dönem, 56 milyon ton tüvenan taşkömürü (ortalama 2,7 Mt/yıl) üretimi kapsayacak şekilde üretim dönemi olarak planlanmış durumda. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler