1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hazine arazisinde lisanssız elektrik üretim hakkı

Hazine arazisinde lisanssız elektrik üretim hakkı

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek Hazine taşınmazları üzerinde yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretimi yapılabileceği bildirildi.

Hazine arazisinde lisanssız elektrik üretim hakkı

Enerji Günlüğü - Hazine taşınmazları üzerinde güneş ve rüzgar enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretimi yapılması için irtifak hakkı tesis edilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek Hazine arazisi üzerinde yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretimi yapılması amacıyla irtifak hakkı tesis edileceğini veya kullanma izni verileceğini duyurdu.

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ İÇİN 29 YIL İRTİFAK HAKKI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında faaliyete geçirilen uygulama, 10 Eylül 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'deki konuya ilişkin açıklamada, Hazine taşınmazları üzerinde güneş ve rüzgar enerjileri başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretimi yapılması amacıyla 29 yıla kadar irtifak hakkı tesis edileceği aktarıldı.

Açıklamaya göre uygulamadan; kendi elektriğini üreten maden veya jeotermal işletme ruhsat sahipleri, sanayiciler, kamu ve özel hizmetler sektöründe yer alan kişiler ve tarımsal faaliyetlerde bulunanlar yararlanabilecek. Mesken ve aydınlatma abone grubunda yer alanlar ise uygulamanın dışında tutulacak.

Öte yandan, bu uygulamadan yararlanmak amacıyla daha önceden irtifak hakkı ve kullanma iznine sahip olanlar da başvuru yapabilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler