1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hema Enerji`den Çinli işçilerine hız primi

Hema Enerji`den Çinli işçilerine hız primi

Enerji Günlüğü - Hattat Holding’in Amasra’daki yer altı taşkömürü tünellerinde çalışan Türk ve Çinli işçilere hızlı çalışma primi verildi....

Hema Enerji`den Çinli işçilerine hız primi

Enerji Günlüğü - Hattat Holding’in Amasra’daki yer altı taşkömürü tünellerinde çalışan Türk ve Çinli işçilere hızlı çalışma primi verildi. Çinli işçiler, ilk kez karşılaştıkları teşvik uygulamasını sevinçle karşıladı. Hattat Holding Enerji Grubu - Hema Enerji, 300 milyon Euro yatırımla ilk aşamasını tamamladığı Amasra Taşkömürü Madeni’ndeki tünel kazma çalışmalarında varılan hızdan memnun. Hattat Holding Enerji Grubu'ndan verilen bilgiye göre Amasra Havzası'nda ortalama 60 metre olan aylık ortalama tünel kazma uzunluğu Hema Enerji Amasra Taşkömürü Ocakları’nda 100 metreye ulaştı. Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, taşkömürü ocağında çalışan işçilerin sağladığı bu başarıyı prim vererek kutladı. Burada çalışan Çinli işçilerin, ücret dışında "teşvik ödemesi" kavramını ilk kez duyduğu ve kendilerini şaşırtan uygulamayı sevinçle karşıladığı belirtildi.

KUTLAMAYA MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Hattat Holding Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü Projesi’nin ana arteri olan, Hattat Holding ile Çinli Datong firması tarafından açılan Amasra Taşkömürü Üretim Kuyusu’ndaki hızlı ilerleme ve taşkömürü çıkarma faaliyetlerinin başlaması nedeniyle işçiler için özel bir kutlama gerçekleştirildi. Bartın ve Zonguldak milletvekillerinin de katıldığı kutlama ve ödül töreninde konuşan Hattat Holding Yönetim Kurulu üyesi İpek Hattat, şu ana kadar toplam 300 milyon Euro yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek "Amasra Taşkömürü Ocakları’nda Tarlaağzı’ndan başlanan galeriler 1000 metreye yaklaşan uzunlukta tünel kazıldı. Amasra HEMA 3 Tüneli’nde ise aylık 100 metreyi aşan ilerleme sağlanıyor" dedi.

TERMİK SANTRALLE 11 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

Maden’de çalışan işçilerin yoğun çabaları Havzada 60 metre olan aylık ortalama tünel kazma uzunluğunun Hattat Enerji Amasra Taşkömürü Ocakları’nda 100 metreye ulaştığını ve bir Türkiye rekoruna imza atıldığını belirten İpek Hattat, “Bu çaba ve çalışmayı elbette ödüllendireceğiz. Yeraltında yoğun çalışan işçi kardeşlerimize bugün dağıtacağımız teşekkür primi onlara olan minnetimizin göstergesidir” dedi. Çinli Datong Firması ile açılan maden ocaklarının ardından, planlanan termik santral projesi ile de bölgeye 11 bin kişilik yeni istihdam yaratılacağını belirten İpek Hattat, 3.5 milyar Euro yatırım yapılacağının altını çizdi. Yıllık 5 milyon ton taşkömürü üretimi sağlaması öngörülen bu kuyular, proje tamamlandığında ilerleyen yıllarda 10 milyon ton taşkömürü kapasitesine sahip olacak.

İLERİDE TAMAMEN TÜRKLER ÇALIŞACAK

Uzmanlıklarından dolayı kuyuda çalışan Çinli işçilerle birlikte Türk işcilerin de istihdam edildiğini hatırlatan İpek Hattat, bu çalışmalardan elde edilen bilgilerin Türk mühendis ve işçilere aktarılarak Türk işçi istihdamının artırılacağını belirtti ve "Hedef tüm çalışanların Türk işçi ve mühendislerden oluşması" diye konuştu. İpek Hattat şunları söyledi:

"Hattat Holding olarak bugün çok gururluyuz. Biz büyük bir hayal ile yola çıktık. Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü Projemiz ile yalnızca Karadeniz’e değil, Türkiye’ye çok büyük bir enerji üssü kurmaya hazırlanıyoruz. Bu hayalimizi gerçekleştirmek için Yönetim Kurulu Başkanımızdan, burada ödül almaya hak kazanan çalışanlarımıza kadar hepimiz büyük özveri ile çalışıyor, emek harcıyoruz. Biz bu projeye inandık... İşte bu inanç ile çok önemli bir başarıya imza attık. Bu başarı işçilerin, mühendislerin, Amasra’da çalışan bütün ekibin büyük özverisi ve inancıyla gerçekleşti.

Önceki ve Sonraki Haberler