1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hibrit santraller için önlisans ve tadil başvuruları başladı

Hibrit santraller için önlisans ve tadil başvuruları başladı

Birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisi kurmak için önlisans ve mevcut tesisleri hibrit tesislere çevrirme tadil başvuruları 1 Temmuz itibariyle yapılabilecek.

Hibrit santraller için önlisans ve tadil başvuruları başladı

Enerji Günlüğü -  Birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisi kurmak için önlisans ve mevcut tesisleri hibrit tesislere çevrirme tadil başvuruları 1 Temmuz itibariyle yapılabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisi kurmak üzere önlisans başvurusu yapmak isteyen tüzel kişiler ile mevcut önlisans veya üretim lisanslarına konu üretim tesislerinin birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisine dönüştürülmesi kapsamında tadil başvurusu yapmak isteyen tüzel kişilerin başvurularını 1 Temmuz-4 Ağustos 2020 tarihleri arasında yazılı olarak yapmaları gerektiğini duyurdu. Duyuruya göre, 04 Ağustos 2020 tarihinden sonra yapılacak başvurular Kurumun Elektronik Başvuru Sistemi üzerinden yapılacak.

EPDK ayrıca duyuruda, santral sahalarının ön lisans veya lisansları daha önce derç edilmediği durumda tüzel kişilerin santral sahasının derç edilmesi için tadil başvurusunda bulunması gerektiğini kaydetti. 

Yine, önlisans veya lisanslarına derç edilmiş mevcut santral sahasının Usul ve Esaslara uygun olmaması halinde öncelikle söz konusu santral sahasının Usul ve Esaslara uygun hale getirilmesi gerektiğini de belirterek, bu kapsamdaki tadil başvurularının 1 Temmuz-4 Ağustos 2020 tarihleri arasında yazılı olarak yapılması gerektiğini duyurdu. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler