1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hidropar fabrika yatırımı için Manisa OSB’den vazgeçti

Hidropar fabrika yatırımı için Manisa OSB’den vazgeçti

Hidropar, yeni fabrika yatırımı için Manisa OSB yerine alternatif arıyor.

Hidropar fabrika yatırımı için Manisa OSB’den vazgeçti

Enerji Günlüğü - Hidropar, yeni fabrika yatırımı için Manisa OSB’den vazgeçebilir. Şirket yatırımına uygun alternatif OSB arıyor. 

Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret AŞ [HKTM], yeni üretim tesisi yatırımı için arazi tahsis başvurusunda bulunduğu Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) alternatif olabilecek yatırım arazisi arayışına girdi. 

Şirket 05 Ağustos 2022 tarihinde halka arz işleminden elde edeceği gelirin %20 ila %25’ini yeni bir üretim tesisi yatırımı için kullanacağını; yatırım için Manisa OSB’ye arazi tahsis başvurusu yaptıklarını duyurmuştu. 

Ancak Manisa OSB, tahsis sürecinin sonuçlanmadığı ve sonuçlanmasının da bir veya 2 yıl daha sürebileceği konusunda sözlü bilgilendirme yaptı. Hidropar Yönetim Kurulu, bunun üzerine sermaye artışından elde edilen fonun daha etkin ve ucuz maliyetle aynı faydayı sağlayacak alternatif organize sanayi bölgelerine yatırım yapılması için araştırmalar yapmaya karar verdi. 

Hidropar yeni üretim tesisi yatırımı kapsamında; kartezyen robotlar (plastik enjeksiyon), rotary aktüatör, hidrolik mekatronik eğitim setleri, beyaz eşya sektörüne özel tasarım-üretim hat projeleri, denizcilik sektörüne özel gyro dengeleyici sistemler, hidrolik sistemler gibi orta ve yüksek teknoloji ürünleri üretim ve geliştirme faaliyetleri yürütmeyi planlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler