1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hindistan Rus petrolü ithalatını ikiye katlayacak

Hindistan Rus petrolü ithalatını ikiye katlayacak

Hindistan, Rusya’dan ham petrol ithalatını 2 katına çıkarmayı hedefliyor. Artış Rosneft’ten alınacak indirimli petrol ile sağlanacak.

Hindistan Rus petrolü ithalatını ikiye katlayacak

Enerji Günlüğü - Hindistan, Rus petrol şirketi Rosneft’ten indirimli petrol satın alarak Rus petrolü ithalatını iki kat arttıracak. 

ABD, Birleşik Krallık ve AB yaptırımlar sonrasında alternatif petrol arayışını sürdürürken, Hindistan ve Çin Rusya'dan petrol alımlarını arttırıyor. Konuya yakın kaynakların Bloomberg’e yaptıkları açıklamaya göre, Hindistan ve Rusya arasında Rus petrol şirketi Rosneft’ten indirimli fiyatlar üzerinden sağlanacak 6 aylık tedarik sözleşmesine dair çalışmalar yürütülüyor. Böylece Hindistan’ın Rusya’dan ham petrol ithalatı 2 katına çıkarılacak. 

Halihazırda Rusya’dan petrol ithalatını arttıran Asya'nın en büyük ikinci petrol tüketicisi Hindistan’daki rafineriler, ucuz ham petrolü hem yurt içinde hem de Avrupa ve ABD'deki müşteriler için akaryakıta dönüştürmekten yüksek kâr elde ediyorlar. Kpler'den alınan verilere göre, Mayıs ayında Rusya'nın Hindistan'a petrol ihracatı günlük 740.000 varil oldu. İhracat Nisan’da günde 284.000 varil ve bir yılın Mayıs ayında ise 34.000 varil olarak gerçekleşmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler