1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hollanda enerji tedarikçilerinin fatura uygulamalarına düzenleme getirdi

Hollanda enerji tedarikçilerinin fatura uygulamalarına düzenleme getirdi

Hollanda Enerji Bakanı, enerji tedarikçilerinden net ölçüm için fatura uygulamalarını düzenlemelerini istiyor.

Hollanda enerji tedarikçilerinin fatura uygulamalarına düzenleme getirdi

Enerji Günlüğü - Hollanda Enerji Bakanı Jetten, ülkenin enerji tedarikçilerinin net sayaçlı güneş enerjisi için faturalandırma uygulamalarını yıllık bazda kesmesi gerektiğini söyledi.

Hollanda İklim ve Enerji Bakanı Rob Jetten, bu hafta, enerji tedarikçilerinin, 2004 yılında planı uygulamaya koyan yasaya uygun olarak, net sayaçlı güneş enerjisi kurulumları için elektriğin aylık veya üç aylık bazda değil, yıllık bazda faturalandırması gerektiğine dair açıklama yaptı.

Jetten, gelecekte yeni net ölçüm kurallarının getirilmesinin, bu tür tarifeler için daha düşük bir limit belirlenmesine yardımcı olabileceğini ve bunun da Hollanda konut PV pazarına daha fazla kesinlik getireceğini söyledi.

Hollanda Bakanı, açıklamayı muhafazakar Hıristiyan Demokrat Temyiz Partisi’nin (CDA) bir üyesi tarafından net ölçüm faturalandırma uygulamalarını netleştirmek için tasarlanmış bir meclis sorgulamasına yanıt olarak yaptı.

ACM ENERJİ TEDARİKÇİLERİNİN ENERJİ TARİFELERİNİ DENETLİYOR

Hollanda Tüketiciler ve Piyasalar Kurumu’nun (ACM), Haziran ayında enerji tedarikçilerinin ülkenin net ölçüm rejimi kapsamında üretici tüketicilerden makul fiyat olarak kabul edilenden daha düşük tarifelerle fazla güneş enerjisi satın alıp almadığını araştırmaya başladığı bildirildi.

FATURALANDIRMA UYGULAMALARINDAKİ DENGESİZLİĞİN DRAMATİK SONUÇLARI VAR

Öte yandan Hollandalı güneş enerjisi analisti Peter Segaar, "Tüm sağlayıcılar uzun yıllardır yıllık faturalandırmaya uyuyor. Ancak son zamanlarda elektrik piyasasındaki mevcut ani artışlarla birlikte bazıları faturalandırma uygulamalarını aylık veya üç ayda bir uyguluyor" sözlerinin ardından, kış gibi düşük güneş enerjisi üretimi ile yüksek tüketim dönemlerinde, yüksek tarifelerle üreten tüketicilere tam fatura kesilmesinin amaçladığını vurguladı.

Hollandalı enerji tedarikçilerinin uzun süredir elektrik tarifelerini altı aylık bazda ayarlamasına rağmen son zamanlarda fatura uygulamalarını üç ayda bir, hatta aylık olarak ayarlamaya başladıklarını bildiren Peter Segaar, "Bunun, birçok durumda net ölçüm ilkesinin ele alınma şekli üzerinde dramatik sonuçları var" dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler