1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hollanda hükümeti Groningen'de doğal gaz üretimini durduracak

Hollanda hükümeti Groningen'de doğal gaz üretimini durduracak

Bir zamanlar Avrupa'nın en büyük gaz sahalarından biri olan Hollanda’daki Groningen gaz sahası, çalışmaların yolaçtığı depremler nedeniyle kapatılacak.

Hollanda hükümeti Groningen'de doğal gaz üretimini durduracak

Enerji Günlüğü - Hollanda’da Shell ve ExxonMobil tarafından işletilen Groningen gaz sahasında üretim çalışmaları 2024 yılında sonlandırılacak.

Hollanda hükümeti, Groningen bölgesinde doğal gaz üretimini 2024 yılında sonlandıracağını ve bölgeye 22 milyar dolar yatırım yapacağını bildirdi. Daha önce sahanın 1 Ekim 2023 tarihinde kapatılacağı, gerekirse 2024 yılına kadar açık kalacağı açıklanmıştı. 

Groningen bölgesinde doğal gaz Shell ve ExxonMobil ortaklığı tarafından üretiliyor. Bununla birlikte bölgedeki gaz çıkarma faaliyetlerinin geçtiğimiz 10 yılda depremlere yol açması, buradaki büyük rezervin çıkarılmaya devam edilmesini engelliyor. 

Hollanda'nın kuzeydoğu kesiminde Groningen şehrinde bulunan Groningen gaz sahası, tahmini 2.740 milyar metreküp kazanılabilir doğal gaz rezervine sahip. Gaz sahası 1959'da Slochteren yakınlarında keşfedildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler