1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell ve ExxonMobil'den Hollanda hükümeti kararına itiraz

Shell ve ExxonMobil'den Hollanda hükümeti kararına itiraz

Enerji Günlüğü - Shell ve ExxonMobil, Hollanda hükümetinin küçük depremleri tetiklediği gerekçesiyle üretim kısıntısı getirdiği doğal gaz sahası...

Shell ve ExxonMobil'den Hollanda hükümeti kararına itiraz

Enerji Günlüğü - Shell ve ExxonMobil, Hollanda hükümetinin küçük depremleri tetiklediği gerekçesiyle üretim kısıntısı getirdiği doğal gaz sahası için temyiz başvurusunda bulundu.

NAM adı verilen Royal Dutch Shell ve ExxonMobil ortaklığı Direktörü Gerald Schotman, Hollanda hükümeti doğal gaz çalışmalarının tarafından küçük depremleri tetiklediği gerekçesiyle Groningen sahasında üretimin yüzde 10 oranında azaltılması kararına karşı temyiz başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

NAM'ın temyiz başvurusu 13 Temmuz'dan itibaren Danıştay'da incelenecek ve en son kısıtlamanın daha da artırılması gerektiğini düşünen çevreciler tarafından yapılan itirazlarla birlikte değerlendirilecek. 

Hollanda hükümeti 2014 yılından bu yana sahada kısıntılar yapıyor. En son hükümet Mayıs ayında aldığı karar ile bu yıl Ekim ayından itibaren sahada doğal gaz üretimini yılda 21.6 milyar metreküpe düşürdü. Sahadan 2013 yılında 53.9 milyar metreküp doğal gaz üretilmişti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler