1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hollanda ve Almanya’da enerji dönüşümü için altyapı yatırımı

Hollanda ve Almanya’da enerji dönüşümü için altyapı yatırımı

Hollanda ve Almanya'da, enerji dönüşümü altyapılarını oluşturmak için elektrik altyapısına her yıl 5 milyar euro yatırım yapılacak.

Hollanda ve Almanya’da enerji dönüşümü için altyapı yatırımı

Enerji Günlüğü - Hollanda ve Almanya'da, enerji dönüşümü altyapılarını oluşturmak için elektrik altyapısına her yıl 5 milyar euro yatırım yapılacak.

Hollanda'da ve Almanya'nın büyük bir bölümünde bir iletim sistemi operatörü olan TenneT, enerji geçişi için gerekli olan elektrik altyapısını inşa etmek için her yıl 5 milyar euroya kadar harcama planlarını açıkladı.

TenneT, kömür ve nükleer enerji santrallerinin devreden çıkarılması ve denizüstü (offshore) rüzgar enerjisinin artması nedeniyle geçen yıl 3,4 milyar euro yatırım yapmıştı.

HEDEF KUZEY DENİZİ’NDE ENERJİ HUB’I GELİŞTİRMEK

TenneT ayrıca, Alman, Hollanda ve Danimarka Hükümetleri ile birlikte Kuzey Denizi'nde bu üç ülkeye bağlı ortak bir enerji merkezi geliştirmek için çalışacak.

TenneT CEO’su Manon van Beek, Avrupa'nın tek sınır ötesi iletim sistemi operatörü olduklarını ve Kuzeybatı Avrupa'da yerleşik, çok büyük miktarda Kuzey Denizi rüzgar enerjisine benzersiz erişim imkanına sahip olduklarını belirtti. “Şimdi, zorluklarla dolu bir on yıla hazırız” diyen Beek, “Bu nedenle TenneT, net sıfır karbon dünyasına geçişi kolaylaştırmak için ihtiyaç duyulan Avrupa işbirliğinde kilit bir role sahiptir. Bu, daha entegre ve uygun fiyatlı bir Avrupa enerji sistemi oluşturmak için yeni konseptler, yeni ortaklıklar ve hızlı eylem gerektiriyor” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler