1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hollanda, kömür santrallerinden üretim sınırını kaldırdı

Hollanda, kömür santrallerinden üretim sınırını kaldırdı

Hollanda Rusya’ya enerji bağımlılığını azaltmak için kömürden elektrik üretimini arttırıyor. Kömürle çalışan santrallerde %35 kapasiteyle üretim sınırı kaldırıldı.  

Hollanda, kömür santrallerinden üretim sınırını kaldırdı

Enerji Günlüğü - Hollanda hükümeti kömür yakıtlı enerji santralleri için uyguladığı %35 üretim sınırını kaldırdı.

Ukrayna'daki savaş sonrası Rusya'ya enerji bağımlılığını azaltmak isteyen Hollanda hükümeti, bu çerçevede kömür yakıtlı santrallere üretimlerini artırma imkanı verdi. Hollanda Enerji Bakanı Rob Jetten, hükümetin kararını yaptığı bir basın toplantısıyla duyurdu. 

Jetten yaptığı açıklamada, enerji krizi planının "erken uyarı" aşamasını etkinleştireceklerini ve Ukrayna'daki savaşın ardından Rus gazına olan bağımlılığı azaltmak için kömürle çalışan elektrik santrallerinin üretimine ilişkin üst sınırı kaldıracaklarını kaydetti. 

KARARA RAĞMEN İKLİM HEDEFİNE ULAŞILACAK

Hollanda, karbondioksit emisyonlarını sınırlamak için kömürle çalışan santrallerinde üretimi %35 kapasiteyle sınırlamıştı. Jetten, Hollanda'nın hala 2030 iklim hedeflerine ulaşacağını kaydetti.

Hollanda'nın kömür yakıtlı enerji üretimi üzerindeki sınırı kaldırmasının, yılda 2 milyar metreküp gaz tasarrufu sağlaması bekleniyor.

Doğal gazının %15'ini Rusya'dan ithal eden Hollanda, halihazırda LNG satın alıyor ve gaz tüketimini azaltıyor, ancak bu kış yine de bir kıtlıkla karşı karşıya kalabilir.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler