1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Hollanda’dan karbon depolamaya 2 milyar euro destek

Hollanda’dan karbon depolamaya 2 milyar euro destek

Hollanda hükümeti, Roterdam Limanı çevresinde karbon salımını yüzde 10 azaltacak karbon yakalama ve depolama (CCS) projesine 2 milyar euro destek verecek.

Hollanda’dan karbon depolamaya 2 milyar euro destek

Enerji Günlüğü - Hollanda hükümeti, Roterdam Limanı çevresinde karbon salımını yüzde 10 azaltacak karbon yakalama ve depolama (CCS) projesine 2 milyar euro destek verecek.

Roterdam Liman yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre Hollanda hükümeti, Royal Dutch Shell ve ExxonMobil'inde içinde yer aldığı bir konsorsiyuma, karbon yakalama ve depolama projesi için 2 milyar euro destek verecek. 

Hollanda hükümetinin destekleyeceği bu karbon yakalama ve depolama projesi dünyadaki örneklerinin en büyüklerinden biri olacak. Avrupa'nın en büyük limanı olan Rotterdam liman bölgesindeki fabrika ve rafinerilerden yayılan karbondioksiti yakalamayı ve Hollanda’nın Kuzey Denizi'ndeki boş gaz alanlarında depolamayı amaçlayan Projenin 2024 yılında hayata geçirilmesi ve Roterdam Limanı çevresinde karbon salımını yüzde 10 azaltması öngörülüyor. 

Hollandalı Shell ve Amerikan ExxonMobil şirketleri, endüstriyel gaz tedarikçisi Air Liquide ve Air Products şirketleriyle birlikte Ocak ayında destek başvurusunda bulunmuşlardı. 

Hollanda hükümeti iklim değişikliği hedeflerine yardım edecek teknolojilere bu yıl toplam 5 milyon euro destek sağlayacak. Şu ana kadar 6,4 milyar euro tutarında proje destek almak için başvuru yaptı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler