1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. HT Solar Türkiye’de ve ABD’de birer fabrika kuracak

HT Solar Türkiye’de ve ABD’de birer fabrika kuracak

Türkiye’de güneş hücresi üreten HT Solar Enerji, Türkiye’de 2 bin MW  kapasiteli bir hücre üretim fabrikası ile ABD’de 1,500 MW’lık bir panel üretim fabrikası kurmak için çalışmalara başladı.

HT Solar Türkiye’de ve ABD’de birer fabrika kuracak

Enerji Günlüğü - Çinli HT-SAAE şirketinin iştiraki olan güneş hücresi ve güneş paneli üreticisi HT Solar, Türkiye ve ABD’de yeni yatırımlara hazırlanıyor. HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç, Türkiye’de 2 GW  kapasiteye sahip bir hücre üretim fabrikası, ABD’de ise 1,5 GW’lık bir panel üretim fabrikası kurmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

“TÜRKİYE’DEKİ HÜCRE YATIRIMIMIZ 3 GW’A ÇIKACAK”

Türkiye’de kurulacak güneş hücresi üretim tesisi hakkında bilgi veren Emre Kulaç, “Bizim şu anda Türkiye’de ABD pazarına yönelik kullandığımız yıllık 1 GW kapasiteli bir hücre üretim tesisimiz var. Bu yılın sonuna kadar 2 GW’lık yeni bir hücre üretim fabrikası yatırımı yapacağız. Türkiye’deki hücre yatırımımız toplamda 3 GW’a çıkacak” dedi. 

güneş panellerinin kalbinde yer alan hücre teknolojisinin Türkiye’de üretilmesinin son derece önemli olduğunu da vurgulayan Kulaç, 2024 yılının sonunda tamamlanması hedeflenen Türkiye fabrikası için yaklaşık 50 milyon dolar yatırım yapılacağını kaydetti.

ABD’DE YENİ ÜRETİM HATTI

HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç, bir diğer yatırımları olacak ABD’de üretim hattı kurma hedefleri hakkında ise “ABD, yerel üretimi teşvik edici kanunlarla oradaki üretim kapasitesini artırmaya çalışıyor. Şu anda bizim de hedefimiz bu yılın sonuna kadar ABD’de de yaklaşık 1.5 GW’lık yeni bir panel üretim hattını kurmak. 2024 sonunda HT Solar’ın Türkiye'de mevcut üç ve Çin'de bir tesislerinin yanı sıra, Amerika'da da bir olmak üzere üç farklı lokasyonda üretim yaptığı tesisler olacak” açıklamasını yaptı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler