1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kulaç: Panel seçiminde uzun vadeli partnerlik en önemli konu

Kulaç: Panel seçiminde uzun vadeli partnerlik en önemli konu

HT Solar Enerji satış direktörü Emre Kulaç, güneş enerjisi teknolojilerinde gelişim imkanlarının sınırlı olduğunu belirterek, yatırımları ertelemek yerine bir an önce yapmanın daha yararlı olduğunu açıkladı.

Kulaç: Panel seçiminde uzun vadeli partnerlik en önemli konu

Enerji Günlüğü - HT Solar Enerji satış direktörü Emre Kulaç, güneş paneli seçiminde en önemli konunun uzun vadede partner olabilecek bir firmadan alınması olduğunu kaydetti. 

Çin devletine ait HT-SAAE’nin iştiraki güneş paneli üreticisi HT Solar Enerji satış direktörü Emre Kulaç, güneş enerjisi yatırımlarında güneş panellerinin yüklü bir maliyet payına sahip olduğunu belirterek, panel seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları sıraladı. “Bence en önemli konu, bu kadar uzun vadeli bir yatırımda bu kadar uzun süreli garantileri olan bir üründe finansal olarak sağlam, ayakları yere basan, 5 sene 10 sene sonra da sizin karşınızda muhatap olabilecek firmaları tercih etmeniz” diyen Kulaç, diğer önemli noktaların panel üretilirken yapılan testlerin detaylı incelenmesi ve sigorta konusu olduğunu ifade etti.  

“GÜNEŞ YATIRIMLARINIZI ERTELEMEYİN”

16. Petroleum Istanbul kapsamında düzenlenen oturumda yaptığı değerlendirmede, Türkiye’de güneş enerjisi yatırımlarında geri dönüş sürelerinin çok kısaldığını kaydeden Kulaç, ana hammadde olan hücre teknolojisinde süreç içerisinde belli gelişmeler yaşandığını ve daha verimli paneller üretmeye başladıklarını ifade etti. Kristal tabanlı panellerde çok fazla teknolojik geliştirme imkanı kalmadığını belirten Kulaç, belki on yıl sonra bu kristal yapılı hücrelerin yerini alacak başka malzemelerin olabileceğini kaydetti. Kulaç, bu ihtimallerin yatırımları ertelemek için bir neden olmadığını vurgulayarak, “Sonradan daha verimli ürünler çıksa bile siz panel ömrünü tüketmesini beklemeden yeni teknoloji ile değiştirebilirsiniz. Bu bile fizibıl. Çıkan panellerin de Suriye gibi farklı Ortadoğu ülkelerinde talep gördüğünü söyleyebilirim. Yatırımı bir an önce yapmanız sizin adınıza en faydalısı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler