1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Huawei Suudi Arabistan’da enerji depolama tesisi kuracak

Huawei Suudi Arabistan’da enerji depolama tesisi kuracak

Huawei Digital Power, Suudi Arabistan'da güneş enerjisi santrali ile entegre şekilde 1300 MWh kapasiteli enerji depolama sistemi kuracak.

Huawei Suudi Arabistan’da enerji depolama tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Huawei Digital Power, Suudi Arabistan'da güneş enerjisi santrali ile entegre şekilde 1300 MWh kapasiteli enerji depolama sistemi kuracak.

Çin merkezli Huawei Digital Power, Suudi Arabistan'da enerji depolama sistemi kuracak. Sistemin kurulumu için düzenlenen ihaleyi kazanan Huawei, 1300 MWh Suudi pil depolama projesi için sözleşme imzaladı. Huawei, enerji depolama sistemini teslim etmek için Çinli inşaat ve mühendislik şirketi SEPCO111 ile ortak çalışacak.

Dünyanın en büyük pil enerji depolama sistemi olduğu iddia edilen sistem Kızıldeniz Projesi kapsamında kurulacak. Proje, depolama sisteminin Suudi Arabistan merkezli ACWA Power tarafından geliştirilmekte olan 400 MW'lık bir güneş santrali ile entegrasyonunu içerecek.

Suudi Arabistan’ın akıllı şehir teknoloji hub’ı olmasını hedeflediği NEOM şehrinde kurulacak olan depolama sistemi, ülkenin petrol ağırlıklı enerji yapısındaki dönüşümde önemli bir rol oynayacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler