1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Suudi Arabistan, lityum ve nikel bulmak için büyük kaynak ayırdı

Suudi Arabistan, lityum ve nikel bulmak için büyük kaynak ayırdı

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, pil üretiminde kritik rol oynayan metalleri Arabistan topraklarında bulabilmek için kolları sıvadı.

Suudi Arabistan, lityum ve nikel bulmak için büyük kaynak ayırdı


 

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, enerji dönüşümünde yarışın dışında kalmak istemiyor. Ülke bu nedenle, pil üretiminde kritik rol oynayan ve talebinde çok hızlı artış beklenen metalleri Arabistan topraklarında bulabilmek için kolları sıvadı. Suudi Arabistan’ın kamuya ait maden arama şirketi Maaden, önümüzdeki 20 yılda ülkede lityum ve nikel aramak için büyük yatırımlar planlıyor. 

Maaden’in tepe yöneticisi Abdülaziz El Harbi, Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamada yeni nesil pillerin üretiminde kritik rol oynayan nikel ve lityum yataklarını Suudi Arabistan topraklarında bulabilmek için çok büyük yatırımlar yapacaklarını söyledi. 

GELECEKTE EN ÇOK TALEBİ ARTACAK METALLER

Artan güneş ve rüzgar enerjisi ve elektrifikasyon, enerjinin depolanma ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Pil üretiminde kilit rol oynayan başta nikel ve lityum olmak üzere çeşitli madenlerin önümüzdeki yılda en çok talep edilen emtialar olması bekleniyor. 

Uluslararası Enerji Ajansı da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada ‘mevcut mineral arzının ve yatırım planlarının enerji sektöründe planlanan dönüşüm için yetersiz olduğunu açıklamış ve bunun dönüşümü yavaşlatıp ek maliyetler getirebileceği uyarısında bulunmuştu.

Mehmet DAYIOĞLU - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler