1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Huawei ve Partner inverter üretiminde işbirliği yapacak

Huawei ve Partner inverter üretiminde işbirliği yapacak

Huawei Türkiye ve Partner EGS işbirliğiyle, Türkiye’de inverter üretimi için yeni bir fabrika ve üretim hattı kurulacak.

Huawei ve Partner inverter üretiminde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Huawei Türkiye, Partner EGS ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında, şirketin Türkiye'de Partner EGS markasıyla Inverter üretimine destek verme taahhüdünde bulundu.

Huawei Türkiye ve Partner EGS, Türkiye'de Inverter üretimine yönelik stratejik bir işbirliği için ilk adımı attı. İki şirket bu önemli iş birliğini, 9 Kasım’da İstanbul'da gerçekleştirilen bir imza töreni ile duyurdu. Partner EGS de bu işbirliği çerçevesinde, Inverter üretimi için yeni bir fabrika ve üretim hattı kurmaya hazırlanıyor. Anlaşmaya göre Huawei Türkiye, sağlayacağı teknik destekle, Partner EGS'nin Inverter üretim süreçlerine destek olacak.

“YERLİ VE MİLLİ İMKANLARLA INVERTER ÜRETECEĞİZ”

Partner EGS CEO’su Alper Terciyanlı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren ve bunun şebekeye verilmesini sağlayan, yenilenebilir enerji santrallerinde kullanılan Inverter’ı yerli ve milli imkanlarla Türkiye'de üretmek üzere adım atıyoruz. Bu teknoloji Türk mühendisliği ile üretilecek. Türkiye’nin ileri mühendislik kabiliyetleri ve Huawei Türkiye’nin deneyimiyle Türkiye’yi güç elektroniği alanında üretim üssü yapmak üzere adım atıyoruz” dedi. 

“DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE İNŞASINA KATKI SUNMAYI UMUYORUZ”

Huawei Türkiye Dijital Güç Genel Müdürü Gavin Zhao konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Huawei Türkiye olarak yerel iş birliklerini son derece önemli görüyoruz. Bugün, yenilenebilir enerjinin gelişimi tüm toplumlar için bir trend haline geldi. Inverter ekipmanının yerel üretimi ise yerelleşme ve yeşil enerji stratejimizin önemli bir örneğini teşkil ediyor. Yerel iş ortaklarımızla birlikte, daha yeşil bir Türkiye'nin inşasına katkıda bulunmayı umut ediyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler