1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hyundai’den ABDli batarya start up şirketine yatırım

Hyundai’den ABDli batarya start up şirketine yatırım

Hyundai, elektrikli araç üretim hedefi kapsamında Amerikalı lityum metal batarya girişimi SolidEnergy'den hisse satın alıyor.

Hyundai’den ABDli batarya start up şirketine yatırım

Enerji Günlüğü - Hyundai, elektrikli araç üretim hedefi kapsamında Amerikalı lityum metal batarya girişimi SolidEnergy'den hisse satın alıyor.

Güney Koreli otomobil şirketi Hyundai elektrifikasyon alanında çeşitli şirketlere yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak şirket, bir lityum metal batarya startupı olan SolidEnergy'de hisse satın almak için yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yaptı. 

2012 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden ayrılarak kurulan SolidEnergy Systems (SES), anotsuz lityum metal piller yapıyor. SES’in yatırımcıları arasında Amerikan General Motors (GM) ve Güney Koreli batarya üreticisi SK Innovation da bulunuyor.

Şirket Nisan ayında yaptığı açıklamada, metal bataryalar geliştirdiğini ve bu bataryalarla 2030 yılına kadar elektrikli araçlar üretmeyi planladığını duyurmuştu. Hyundai 2018'de halihazırda BMW ve Ford tarafından da desteklenen metal batarya geliştiricisi Solid Power'a yatırım yapmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler