1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hyundai, içten yanmalı motor geliştirmeyi sonlandırıyor

Hyundai, içten yanmalı motor geliştirmeyi sonlandırıyor

Güney Kore merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Hyundai, içten yanmalı motor geliştirme merkezini kapatarak tamamen elektrikli motor üretimine geçti. 

Hyundai, içten yanmalı motor geliştirmeyi sonlandırıyor

Enerji Günlüğü - Güney Kore merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Hyundai, içten yanmalı motor geliştirme merkezini kapatarak tamamen elektrikli motor üretimine geçti. 

Hyundai Motor Group Ar-Ge genel merkezindeki içten yanmalı motor geliştirme merkezini tamamen kapatarak, içten yanmalı motor ve şanzıman geliştirme personelini elektrikli araçlarla ilgili bölümlere transfer etti.

Güney Kore basınında yer alan habere göre, Hyundai Motor Group'un beyni olarak görülen ve 12 bin Ar-Ge personeline sahip Namyang Araştırma Enstitüsü’nde motor geliştirme merkezi tamamen kapatıldı ve burada klasik güç aktarma organlarıyla ilgili tüm merkezler elektrik dönüşümü birimlerine dönüştürüldü. Şirket ayrıca Batarya Geliştirme Merkezi'ni de faaliyete geçirdi. Henüz Hyundai haberleri resmi olarak doğrulayan bir açıklama yapmadı.

ABD ARAŞTIRMA BAŞLATTI

Öte yandan ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), motor arızası kaynaklı yangınlara ilişkin Hyundai ve Kia tarafından üretilen 3 milyon aracı kapsayacak bir araştırma başlattı. İki şirket, NHTSA ile iş birliğini sürdürdüklerini açıkladı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler