1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Lindner: Almanya AB’nin fosil yakıt planına katılmayacak

Lindner: Almanya AB’nin fosil yakıt planına katılmayacak

Almanya’da Maliye Bakanı, Avrupa Birliği’nin içten yanmalı motorları 2035 yılına kadar yasaklama planını bozacak.

Lindner: Almanya AB’nin fosil yakıt planına katılmayacak

Enerji Günlüğü - Almanya Maliye Bakanı Lindner, Almanya'nın AB’de içten yanmalı motorlara 2035 itibarıyla yasak getirilmesi planını kabul etmeyeceğini duyurdu. 

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Avrupa Birliği’nin (AB) 2035'ten itibaren yeni benzinli ve dizel araçların satışının yasaklanması konusundaki planını desteklemediklerini söyledi. 

Lindner, fosil yakıt tüketen otomobillerin satışının yasaklanmasının yanlış olduğunu doğrudan ve açıkça ifade ederek, Almanya’nın bu plana kesinlikle katılmayacağını bildirdi. 

Avrupa Komisyonu geçen yaz, 2035’e kadar içten yanmalı motorla çalışan yeni otomobiller ile kamyonetlerin aşamalı olarak kullanımdan kaldırılmasını zorunlu kılan bir düzenleme önermişti. Avrupa Parlamentosu da Haziran başında, 2035 yılına ilişkin sıfır emisyon talimatnamesini imzaladı. Talimatname AB otomotiv endüstrisi için 10 yıllık perspektifte tümüyle elektrikli araçlara geçiş anlamına geliyor. 

Hür Demokrat Parti üyesi Lindner’ın çıkışı dikkat çekti ama Alman Çevre Bakanlığı, Yeşiller Partisi tarafından yönetiliyor ve koalisyon hükümeti Mart 2022’de emisyon standartlarına ilişkin taslak öneriyi desteklemeyi kabul etti. 

Avrupa Konseyi, 28 Haziran'da AB iklim ve çevre bakanları toplantısında sıfır emisyon talimatnamesiyle ilgili son bir çağrı daha yapacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler