1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. İBB 2006 model dizel otobüsü elektrikliye çevirdi

İBB 2006 model dizel otobüsü elektrikliye çevirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dizel motorlu 2006 model bir otobüsü elektrikli otobüse dönüştürdü.

İBB 2006 model dizel otobüsü elektrikliye çevirdi

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Elektrikli Otobüs Dönüşüm Projesi kapsamında dizel motorlu 2006 model bir otobüsü elektrikli otobüse dönüştürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Elektrikli Otobüs Dönüşüm Projesi kapsamında elektrikli otobüse çevireceği, kullanım ömrünü tamamlamış 11 araçtan dizel motorlu 2006 model bir otobüsü, elektrikli otobüse dönüştürdü. 

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmelerine (İETT) ait Edirnekapı Garajında düzenlenen proje tanıtım programında; 2006 model dizel motorlu bir otobüsü tamamen elektrikli otobüse dönüştürüldüğünü anlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2024 yılına kadar 10 otobüsün daha elektrikli araca dönüştürüleceğini açıkladı. 

DÖNÜŞTÜRÜLEN BİR OTOBÜSLE 1,13 MİLYON LİRA YAKIT TASARRUFU

İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ (İSBAK) ile İETT’nin birlikte yürüttüğü Elektrikli Otobüs Dönüşüm Projesinin karbon salımını azaltacağını kaydeden İmamoğlu, “Proje kapsamında 2024 yılı Şubat ayına kadar 10 otobüs daha elektrikliye dönüştürülecek. Proje sayesinde aracın karbon salımı sıfıra inecek ve yıllık 1 milyon 130 bin lira da yakıt tasarrufu sağlayacak. Dönüştürülen otobüslerin menzili 250 kilometre olacak ve 1 saat 45 dakikada şarj edilebilecekler. Dönüştürülmüş elektrikli otobüslerin hızı ise saatte 70 kilometreye kadar çıkabilecek” diye konuştu.

YENİ OTOBÜS 500 BİN EURO DÖNÜŞTÜRMEK 250 BİN EURO

Otobüs başına 250.000 euro dönüşüm maliyeti olduğunu vurgulayan Ekrem İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı, “yeni bir otobüsün piyasa değeri 500.000 euro iken 250 bin euroluk yatırımla, kullanım ömrünü tamamlamış bir aracı yeniden İstanbulluların hizmetine kazandırdık. Dönüştürülmüş otobüsün bataryasının 5 yıllık menzil garantisi var. Ayrıca elektrikli otobüste kullandığımız LiFePO4 (lityum demirfostat) bataryalar, acil durumlarda veya afet durumlarında 22kW'lık güç sağlayabilecek”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler