1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İmamoğlu iklim krizi önlemleri için “Fazla zaman yok” dedi

İmamoğlu iklim krizi önlemleri için “Fazla zaman yok” dedi

WRI Türkiye’nin düzenlediği Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda konuşan İmamoğlu, iklim krizi konusunda İstanbullular ile birlikte mücadele edileceğini söyledi.

İmamoğlu iklim krizi önlemleri için “Fazla zaman yok” dedi

Enerji Günlüğü - Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu'nda açılış konuşması yapan İBB Başkanı İmamoğlu, dünya için en büyük tehdidin iklim değişikliği olduğunu savunarak önlem kapsamında İstanbullular ile iş birliği yapılacağını söyledi.

WRI Türkiye, bu yıl 10’uncu kez Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nu düzenledi. Örnek projelerin de tartışıldığı etkinlikte, dünyadan ve Türkiye’den yeşil ekonomi, yeşil finansman konusunda sürdürülebilir kalkınma ön plana çıkarıldı.

Sempozyum açılışında konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iklim değişikliğinin dünya için en büyük tehdit ve iklim kriziyle mücadelenin de bütün dünyanın ortak meselesi olduğunu söyledi. İmamoğlu şunları kaydetti: “Dünyanın önceliği iklim değişikliği ile mücadele olması gerekirken yaratılan sorunlar, başta yakın coğrafyamızdaki savaş ve içinde olduğumuz tüm dünyayı da etkileyen göç sorunu, önemli meselelerin başında geliyor.

Tüm bu konuların ortak akılla ve ortak düşünceyle hareket edilmesi gereken alanlar olduğunu ifade eden İmamoğlu, “İklim değişikliği zaman geçtikçe azalan değil, artan bir risk ve etkisini çok güçlü hissediyoruz” dedi.

“FAZLA ZAMANIMIZ YOK”

İmamoğlu, iklim krizi riski konusunda hemen harekete geçilmesine işaret ederek şu açıklamada bulundu:

Harekete geçmek için gelecek zamanı tarif eden değil, bugün eylem halinde olan, bu konuları konuşan ülkeler, şehirler olmak durumundayız. Fazla zamanımız yok. Hızlı bir şekilde önlem almamız gerekiyor. En önemli görev şehirlere düşüyor. İstanbul 2050 Vizyon Stratejisi’ni oluşturduk. Yol haritasını paydaşlarımızla birlikte çizdik. Dünya ekseninde başvurduğumuz kaynaklar, kurumlar, kuruluşlar ve belediyeler var”

"İKLİM KRİZİNE KARŞI İSTANBULLULARLA BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Enerji verimliliği yüksek, yatayda ve dikeyde yeşille bütünleşmiş bir şekilde gelişimini destekleyen bir şehir olmayı hedefleyen Ekrem İmamoğlu konuşmasına, “İstanbul, ‘100 İklim Nötr ve Akıllı Şehir Misyon’ çağrısına kabul edilen 100 öncü şehirden biri, anlaşmaya imza atmış tek şehirdir. Küresel iklim değişikliği ile mücadelede dünya kentleriyle birlikte hareket ederek kentimizi daha yaşanabilir bir geleceğe hazırlıyoruz. Bu entegre çalışma düzeni içinde tüm kentlerin deneyimlerinden faydalanmaya, kendi deneyimlerimizi de tüm dünya ile paylaşmaya hazırız. İklim krizine karşı tüm İstanbullularla birlikte mücadele edeceğiz” şeklinde devam etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler