1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Iberdrolla AB fonuyla 150 proje hedefliyor

Iberdrolla AB fonuyla 150 proje hedefliyor

İspanyol enerji şirketi Iberdrola, İspanya'da 21 milyar euro değerinde yatırımları harekete geçirmek için Yeni Nesil AB programına 150 proje sundu.

Iberdrolla AB fonuyla 150 proje hedefliyor

Enerji Günlüğü - İspanyol enerji şirketi Iberdrola, İspanya'da 21 milyar euro değerinde yatırımları harekete geçirmek için Yeni Nesil AB programına 150 proje sundu.

İspanyol Iberdrola, Iberdrola, 750 milyar euro değerindeki AB kurtarma fonundan yararlanmaya başlıyor. Şirket, Avrupa Birliği’nin (AB) pandemiden zarar gören ekonomileri canlandırmaya yardımcı olmak için verdiği hibe ve krediler kapsamındaki 750 milyar euro değerindeki Yeni Nesil AB kurtarma programından finanse edilmek üzere 150 proje başvurusunda bulundu. Iberdrolla, İspanya hükümetinin Haziran, Temmuz ayları gibi projelerin çoğunu onaylamasını bekliyor. 

Iberdrola’nın sunduğu projelerin toplam değeri 21 milyar euro. Projeler İspanya'da 350 küçük ve orta ölçekli işletmeyi, kurumları, teknoloji ortaklarını, girişimleri ve tüm değer zincirini içeriyor. Yeni Nesil AB programına 150 proje sundu.

Şirketin sunduğu projeler, yeşil hidrojen, yenilikçi yenilenebilir enerji, sürdürülebilir mobilite, enerji depolama, akıllı elektrik şebekeleri, ısı elektrifikasyonu ve temiz teknolojilerle geri dönüşüm bileşenleri alanlarını içeriyor. Projeler İspanya ekonomisinin büyümesine %1.5 katkı sağlayacak.

İspanya, turizme bağımlı ekonomisinin geçen yıl pandemi nedeniyle % 11 düşüş göstermesinin ardından İtalya'dan sonra fonlardan en çok pay alacak ikinci Avrupa ülkesi konumunda. 

YENİ RÜZGAR SANTRALİ İHALELERİNE TEKLİF

Öte yandan Iberdrola, Fransa, Almanya, Japonya, ABD ve Danimarka'da gelecek 18 ay içinde yapılacak rüzgar santrali ihalelerine teklif vereceğini duyurdu.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler