1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA küresel petrol talebinde rekor bekliyor

IEA küresel petrol talebinde rekor bekliyor

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), 2023 yılı için küresel petrol talebi büyüme tahminini günde 200 bin varil arttırarak 1,9 milyon varil/gün seviyesine yükseltti. 

IEA küresel petrol talebinde rekor bekliyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel petrol talebinin bu yıl Çin’deki talep artış beklentisiyle rekor kırmasını bekliyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) küresel petrol talebinin, Çin'de COVID-19 tedbirlerinin sona erdirilmesinin yardımı ile rekor seviyeye çıkacağını tahmin etti. IEA, 2023 yılı için küresel petrol talebi büyüme tahminini 200 bin varil/gün artırarak 1,9 milyon varil/güne çıkarırken, küresel talebin günlük ortalama 101,7 milyon varil ile pandemi öncesinin üzerine çıkarak tüm zamanların rekorunu kırmasını beklediğini bildirdi.  

JET YAKITI TALEBİ ARTIŞIN YARISINI OLUŞTURACAK

Çin'in petrol talebi için tahminini 100 bin varil/gün artırarak 15,9 milyon varil/güne çıkaran IEA, uluslararası seyahatlerin toparlanması ile birlikte uçak yakıtı talebinde artışın bu yıl küresel petrol talebinde yaşanacak artışın neredeyse yarısını oluşturacağını da savundu.  

PETROL ARZI TAHMİNİ ARTTI

Küresel petrol arzının 2022'de 100 bin varil aratarak 100,1 milyon varil/gün olduğunu tahmin eden IEA, 2023 yılı için global petrol arzı tahminini 300 bin varil/gün yükselterek 101,1 milyon varil/güne çıkardı.    

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler