1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA petrol talebinde benzeri görülmemiş bir düşüş bekliyor

IEA petrol talebinde benzeri görülmemiş bir düşüş bekliyor

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) bu yıl küresel petrol talebinin günde 9,3 milyon varil ile rekor düzeyde düşeceğini tahmin ediyor. 

IEA petrol talebinde benzeri görülmemiş bir düşüş bekliyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) bu yıl küresel petrol talebinin günde 9,3 milyon varil ile rekor düzeyde düşeceğini tahmin ediyor. 

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) bugün yayınladığı aylık petrol piyasası raporuna göre, küresel petrol talebi Nisan ayında günde 26 milyon varile kadar düşecek. Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan olumsuzluklar yılın ikinci yarısında hafiflese bile, 2020 yılında küresel petrol talebi günde 9,3 milyon varil düşecek ve yılların büyümesini silecek. 2020 yılı ikinci çeyreğinde ise talebin bir önceki yıla göre günde 23.1 milyon varil altında olması bekleniyor.

2020 PETROL PİYASALARI TARİHİNİN EN KÖTÜ YILI OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR

IEA Başkanı Fatih Birol, online basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, önümüzdeki günlerde ve haftalarda petrol fiyatları üzerindeki baskının daha da yoğunlaşacağına dikkat çekerek, 2020 yılının ilerde küresel petrol piyasaları tarihinin en kötü yılı olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler