1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: Petrol piyasası çok daha kırılgan

IEA: Petrol piyasası çok daha kırılgan

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), petrol piyasasının daha kırılgan olduğuna vurgu yaparak, 2020 yılı için global petrol talebinde daralma beklentisini 300 bin varil/gün artırdı.

IEA: Petrol piyasası çok daha kırılgan

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), petrol piyasasının daha kırılgan olduğuna vurgu yaparak, 2020 yılı için global petrol talebinde daralma beklentisini 300 bin varil/gün artırdı.

BP ve OPEC’in petrol piyasaları için açıkladığı kötümser öngörülere Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) da katıldı. IEA bugün yayınladığı aylık petrol piyasası raporunda, koronavirüs salgınının yayılmaya devam ettiğine yönelik gelen verilerin global petrol piyasasında yol açtığı belirsizliğe işaret ederek, 2020 yılı için global talepte daralma tahminini derinleştirdi. Eylül ayı sektör raporunda bir önceki aya göre daha kötümser bir tablo öngören IEA, 2020 yılı için global petrol talebi daralma tahminini 300 bin varil/gün artırarak 8,4 milyon varil güne revize etti. 

Yeniden canlanan virüs salgını ve uzaktan çalışmanın artmasıyla talebin toparlanamadığına ve Küresel petrol piyasasının "daha da kırılgan" hale geldiğine vurgu yapan IEA, dördüncü çeyrek için talepte daralma beklentisini de geçtiğimiz ay yaptığı tahmine göre 600 bin varil/gün derinleştirerek 5 milyon varil/gün olarak duyurdu. 2021 yılı için global petrol talebi tahminini ise geçtiğimiz aya göre değiştirmeyerek 97,1 milyon varil/gün olarak tekrarladı. 

PETROL ARZI ARTACAK

OPEC+’nın üretim kısıntısı anlaşmasını gevşetmesiyle petrol üretiminde artış öngören IEA, bu nedenle stoklarda beklenen hızlı erimenin gerçekleşmeyeceğini kaydetti. Rapora göre, OPEC + kesintilerinin azalmasıyla küresel petrol arzı Ağustos'ta günde 1,1 milyon varil artarak, 91,7 milyon varile yükseldi, ancak bir yıl önceye göre günde 9,3 milyon varil düştü.

Enerji Günlüğü 

Etiketler : , , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler