1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İGDAŞ’ta kadın çalışan sayısı arttı

İGDAŞ’ta kadın çalışan sayısı arttı

İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, son dört yılda kadın çalışan sayısını yüzde 22 arttırdıklarını ve kadın yönetici sayısını da yüzde 125 artarak 30’lara çıkardıklarını açıkladı.

İGDAŞ’ta kadın çalışan sayısı arttı

Enerji Günlüğü - Yanındayız Derneği’nin “Kadın Erkek Eşittir, Nokta” başlıklı konferansına konuşmacı olarak katılan İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, “Kadın mühendis sayımızı yüzde 130 artırdık. Kadın yönetici sayımız ise yüzde 125 artarak, toplam içinde yüzde 30’lara çıktı” dedi.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne atıfla düzenlenen konferansta konuşan İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş - İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, doğal gaz dağıtım sektöründe toplam 72 şirket bulunduğuna ve bu şirketlerde çalışanların yüzde 86’sını erkeklerin oluşturduğuna dikkat çekti.

Özmen, “Göreve geldiğimizde, zaten çok düşük olan sektör ortalamasının da altında bir kadın çalışan ortalamamız vardı. Son dört yılda kadın çalışan sayımız yüzde 22 arttı. Böylece kadın çalışan oranında sektör ortalamasının 2 puan altından 2 puan üstüne çıktık. Kadın Genel Müdür Yardımcımız yoktu, artık var. Kadın müdür sayımız sadece 1’di. Bugün kadın yönetici sayımız yüzde 125 artarak 30’lara çıktı. Kadın mühendis sayımızı yüzde 130 artırdık. Teknik süreçlerden sorumlu, özellikle sahada kadın müdürlerimiz yoktu, artık var. Yeter mi? Yetmez. Daha iyisini yapar mıyız? Elbette yaparız. Elbette yapacağız” dedi. 

‘İŞ’TE EŞİTLİK PROGRAMI’ HAYATA GEÇİYOR

Özmen, bu süreçte yollarının Yanındayız Derneği ile kesiştiğini kaydederek; “İyi ki de kesişti ve adını ‘İş’te Eşitlik’ koyduğumuz programımız hayat buldu. Programımızın amacı, şirket üst yönetiminin eşitlik prensibini kabul etmesi; kurumun tüm iş süreçlerinde bu prensibi uygulaması; personele iş ve sosyal yaşam üzerinden farkındalık yaratması ve bu uygulamanın sürdürülebilir politika haline getirilmesidir. Bugüne dek kendi içimizde bu konuda birçok toplantılar yaptık. Pilot gruplar kurduk. Odak çalışmaları yaptık ve bu bağlamda bir seminerler serisi oluşturarak hayata geçiriyoruz. Kadın-erkek, yönetici-personel ayrımı yapmadan 2300’ün üzerinde çalışanımızın katılacağı bu seminerlerde, birçok konuyu konuşacağız. Ama aslında temel olarak tek bir ana konuyu; işte, sokakta, yolda, evde ve her yerde ‘eşitliği’ konuşacağız. Çünkü kadın ve erkek eşittir, nokta” diye konuştu. 

“İNSANA DOKUNACAK İŞLER”

İGDAŞ’ta daima ‘teknik aklı’ önceliklediklerini ama aynı zamanda insana dokunacak işler yapmayı da şiar edindiklerini kaydeden Özmen, “Örneğin mezuniyet ortalaması yüzde 50’lere kadar düşebilen, okul terk oranının çok yükseklere çıkabildiği mesleki ve teknik liselerdeki çocuklarımızın hayatlarına dokunmak istedik. Onlara daha okuldayken eğitimler verip, mezun olduklarında İGDAŞ’lı olabilecekleri bir eğitim ve istihdam projesi hayata geçirdik. Artık 1500’e yakın çocuğumuzun hayatı,“İGDAŞ Altın Bilezik Eğitim ve İstihdam Programı” ile değişebilir, sektörün iyi eğitimli aranılan kalifiye gençleri olabilirler. Bunların 200’ünü biz program kapsamında İGDAŞ’ta istihdam edeceğiz. İlk mezunlar 2024’te aramıza katılacak” dedi. 

SOKAKTAKİ CANLAR UNUTULMADI

Özmen bunun yanında ‘İGDAŞ Can Dostlar Projesi’ ile sokaktaki canlıları da unutmadıklarını, kediye, köpeğe, suistimal edilmiş yük hayvanlarına; ata, eşeğe, deveye, kuzuya, keçiye, sincaba, onların yaralarına dokunduklarını, hayat verdiklerini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler