1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. IKEA ve Rockefeller vakıflarından yeşil enerjiye 1 milyar dolar fon

IKEA ve Rockefeller vakıflarından yeşil enerjiye 1 milyar dolar fon

IKEA ve Rockefeller vakıfları, gelişmekte olan ülkelerde yenilenebilir enerji programlarını desteklemek için 1 milyar dolarlık fon oluşturacaklar.

IKEA ve Rockefeller vakıflarından yeşil enerjiye 1 milyar dolar fon

Enerji Günlüğü - IKEA ve Rockefeller vakıfları, gelişmekte olan ülkelerde yenilenebilir enerji programlarını desteklemek için 1 milyar dolarlık fon oluşturacaklar.

İsveçli mobilya perakendecisi IKEA’nın hayır işleri yapan kolu IKEA Vakfı ve Amerikalı Rockefeller ailesi tarafından kurulan Rockefeller Vakfı, gelişmekte olan ülkelerde yenilenebilir enerji programlarının desteklenmesi için 1 milyar dolar değerinde bir fon oluşturacaklarını bildirdiler. IKEA ve Rockefeller vakıfları 1 milyar dolarlık fonu yarı yarıya sağlayacaklar. Vakıfların Dünya Bankası Grubu olan International Finance Corp ile şimdiden anlaşma imzaladığı ifade edildi.

Yapılan ortak açıklamada, bu sene uluslararası kalkınma ajanslarından da 10 milyar dolar ek fon temin etmeyi umdukları belirtildi. Daha sonra Hindistan, Nijerya, Etiyopya gibi ülkelerde yenilenebilir enerji yatırımlarının artması için kurumsal yatırımcılara ulaşılacağı ifade edildi.

Bu yıl içinde hayata geçirilecek olan fon, sera gazı salımını 1 milyar ton azaltmayı ve 1 milyar insana yenilenebilir enerji sağlamayı hedefleyecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler