1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Ilıcak HES’te sular doğrudan santrale ulaştırılacak

Ilıcak HES’te sular doğrudan santrale ulaştırılacak

Şırnak’ın Beytüşşabap ilçesinde kurulması planlanan Ilıcak HES projesinde revizyon yapılarak, çevrilen sular doğrudan santrale ulaştırılacak.

Ilıcak HES’te sular doğrudan santrale ulaştırılacak

Enerji Günlüğü - Erişim Haritacılık Ilıcak HES projesinde yapacağı değişiklikle, regülatörle çevrilecek suların, Ilıcak 1 ve 2 HES’te iletim kanalı ve yükleme ve havuzu yerine; gömülü cebri boru vasıtası ile direk santrale ulaştıracak. 

Şırnak İli, Beytüşşebap ilçesi, Kama Deresi ve Hamam Çayı üzerinde Erişim Haritacılık İnşaat Müh. Med. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından kurulacak olan 14,43 MW kapasiteli Ilıcak Regülatörü ve HES Projesinde revizyon yapılması planlanıyor. Nehir tipi bir hidroelektrik santral projesinin değeri 9 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Planlanan proje revizyonu ile; regülatörle çevrilecek suların, Ilıcak 1 ve 2 HES’te iletim kanalı ve yükleme ve havuzu yerine; gömülü cebri boru vasıtası ile direk santrale ulaştırılması planlanıyor. Hamam Çayı’nın bir kolu olan Kama Deresi üzerinde kurulacak Ilıcak I Regülatörü ile derive edilecek sular 1.150 m kapalı kanal, yükleme havuzu ve devamında 1.000 m. cebri boru yerine 1680 m uzunluğunda gömülü cebri boru ile santrale düşürülecek. Akabinde Ilıcak II Regülatörü ile derive edilecek sular 4.750 m kapalı kanal, yükleme havuzu ve devamında 700 m. cebri boru yerine 3060 metre uzunluğunda gömülü cebri boru ile santrale düşürülecek.

Projenin kurulu gücünde herhangi bir değişiklik olmayacak. Ilıcak Regülatörü ve HES Projesi’nde iki adet regülatör ve yardımcı üniteleri, cebri boru ve santral binası bulunacak. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler