1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İmran Okumuş: Tavan fiyat söylemleri doğru değildir

İmran Okumuş: Tavan fiyat söylemleri doğru değildir

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, intifa döneminde tavan fiyat uygulaması söyleminin doğru olmadığını söyledi.

İmran Okumuş: Tavan fiyat söylemleri doğru değildir

Enerji Günlüğü - PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, intifa döneminde tavan fiyat uygulaması söyleminin doğru olmadığını söyledi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Üyesi ve PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt sektörünün tavan fiyat uygulaması söylemleriyle rencide edilmesini doğru bulmadığını söyledi. 

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol’un başkanlığında telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen TİSK Yönetim Kurulu Toplantısına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Bakan Yardımcıları Abdullah Tancan ve Alparslan Bayraktar da katıldı.

Toplantıda söz alan İmran Okumuş tavan fiyat uygulamasıyla ilgili söylemi doğru bulmadıklarını kaydetti ve şöyle konuştu, “Her zaman sektörümüzün yanında olan EPDK Başkanı Sayın Mustafa Yılmaz’ın intifa dönemine çok yaklaştığımız bir süreçte sektörümüze yönelik tavan fiyat uygulaması açıklaması intifa sürecini de olumsuz etkileyebilir. Bir önceki intifa dönemi olan 2015 yılında da EPDK bir taslak yayınlamış ve bu taslak intifa sürecini bayiler açısından çok olumsuz etkilemişti. Yine bir intifa sürecindeyiz. 2015 yılında yaratılan mağduriyet 2020 yılında da yaratılmamalı.  

SERBEST PİYASADA BU SÖYLEMLER DOĞRU DEĞİLDİR
Sektörde oyunu kurallarına uygun oynamayan biri veya birileri varsa ceza onlara kesilmeli, tüm sektör cezalandırılmamalı, töhmet altında bırakılmamalı. Sektörümüz yıpratılmamalı, aksine desteklenmeli. Ceza söylemlerinin eski Türkiye’de kaldığını düşünüyorum. Ticaretin serbest olduğu bir ülkede, bu tür söylemlerin doğru olmadığını düşünüyorum. Tüm sektörün akaryakıt ürünleri üzerinden yapılan vergi kaçakçılığının önlenmesi için talep ettiği taban fiyat uygulaması yerine tavan fiyat uygulamasının ısrarla gündeme getirilmesini ve bu söylemle sektörümüzün kamuoyu önünde hedef gösterilmesini doğru bulmuyorum”.

SEKTÖRÜN TALEPLERİ
İmran Okumuş, toplantıya katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e sektörün beklentileri ile gündeme ilişkin değerlendirmelerini de aktardı. Okumuş, sektördeki haksız rekabetin önlenmesi için maliyetin altındaki fiyatlarla yapılan satışların yasaklanması; akaryakıt ürünleri üzerinden yapılan vergi kaçakçılığının önlenmesi için KDV’nin ÖTV’ye eklenmesi; kaçakçılığın önlenmesi için Mersin’de pilot olarak başlatılan uçtan uca takip sistemi tüm Türkiye genelinde uygulanması; İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının şirkete değil, mekana verilmesi; 2005 yılı öncesinde faaliyette bulunan ancak kilometre tahdidi nedeniyle otogaz satamayan akaryakıt istasyonlarının otogaz satabilmeleri için kilometre tahdidinden muaf tutulmaları yönündeki taleplerini dile getirdi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler