1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere doğal gaz fiyatlarında artışı geçici görüyor

İngiltere doğal gaz fiyatlarında artışı geçici görüyor

Doğal gaz fiyatlarında yaşanan büyük artışın geçici bir problem olduğunu düşünen İngiltere, bu kış arzda acil durumların yaşanmasını beklemiyor.

İngiltere doğal gaz fiyatlarında artışı geçici görüyor

Enerji Günlüğü - Doğal gaz fiyatlarında yaşanan büyük artışın geçici bir problem olduğunu düşünen İngiltere, bu kış arzda acil durumların yaşanmasını beklemiyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, doğal gaz fiyatlarında yaşanan benzeri görülmemiş artışın, global ekonominin pandemiden sonraki toparlanmasının neden olduğu "geçici" bir problem olduğunu savundu. 

ABD'ye gidişi sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Johnson, "Yaşanmakta olan problemlerin geçici olduğu konusunda genel bir güvence vermek istiyorum. Bunlar, küresel ekonominin Covid'den toparlanmasının neden olduğu problemler" diye konuştu. İngiltere'nin tedarik zincirlerine çok güvendiğini belirten Johnson, tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak için gaz şirketleri ile birlikte çalışacaklarını da vurguladı.

“GAZ TEDARİK KAYNAKLARIMIZI ÇEŞİTLENDİRDİK”

Öte yandan İngiltere İşletmeler Bakanı Kwasi Kwarteng, İngiltere'nin doğal gaz tedarik sıkıntısıyla "yakın zamanda" karşı karşıya kalması tehlikesi bulunmadığını savundu. Doğal gaz tedarik kaynaklarını çeşitlendirdiklerini ve bu durumun avantajına sahip olduklarını belirten Bakan Kwarteng, talebi karşılamaya yetecek olandan daha fazla kapasiteye sahip olduklarını da vurguladı. Kwarteng, "İngiltere gaz sistemi güvenilik şekilde faaliyetine devam ediyor ve bu kış arzda acil durumlar yaşanmasını beklemiyoruz" dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler