1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere’den enerji şirketlerine kredi sinyali

İngiltere’den enerji şirketlerine kredi sinyali

İngiltere hükümeti doğal gaz fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle enerji şirketlerine kredi sağlamayı değerlendiriyor. 

İngiltere’den enerji şirketlerine kredi sinyali

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti doğal gaz fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle enerji şirketlerine kredi sağlamayı değerlendiriyor. 

İngiltere İşletme Bakanı Kwasi Kwarteng, toptan doğal gaz fiyatında yaşanan artışlar sonrasında iflas eden enerji şirketlerinden müşterilerine hizmeti devam ettirecek olanlara devlet kredisi vermeyi değerlendirmekte olduklarını söyledi. Kwarteng, “Bir şirketin, batan bir şirketin yüzbinlerce müşterisini bünyesine alabilmesinin maliyeti var. Böyle durumlarda bir çeşit kredi sağlanması söz konusu olabilir. Bu tartışılıyor” ifadesini kullandı.

Kwarteng açıklamasında, kötü yönetilen şirketlere para vermeyeceklerini de belirterek, "Her yıl 5-8 şirket piyasadan çıkıyor ve ben batan şirketleri desteklemek istemiyorum. İflasları için ödüllendirmek istemiyorum" dedi.

İngiltere’de artan gaz fiyatları nedeniyle özellikle küçük ölçekli şirketlerin müşterilere sundukları fiyat garantilerini sürdürme imkanının bulunmadığı vurgulanıyor. BM Genel Kurul toplantısı için new York'a giden İngiltere Başbakanı Boris Johnson da, enerji sektörüne destek için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulamıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler