1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere’nin büyük enerji şirketlerinden Bulb iflas etti

İngiltere’nin büyük enerji şirketlerinden Bulb iflas etti

İngiltere’de 1,7 milyon aboneye hizmet veren elektrik ve gaz tedarik şirketi Bulb, artan enerji fiyatları nedeniyle iflas etti.

İngiltere’nin büyük enerji şirketlerinden Bulb iflas etti

Enerji Günlüğü - İngiltere’de 1,7 milyon aboneye hizmet veren elektrik ve gaz tedarik şirketi Bulb, artan enerji fiyatları nedeniyle iflas etti.

Avrupa’da yaşanan enerji krizinin son ve en büyük kurbanı İngiltere’de büyük bir gaz ve elektrik perakendecisi olan Bulb şirketi oldu. 1,7 milyon müşterisiyle yüzde 5-6 pazar payına sahip olan Birleşik Krallık'taki büyük bir gaz ve elektrik perakendecisi olan Bulb, yaptığı açıklamada, toptan gaz ve elektrik fiyatlarındaki artış nedeniyle finansal zorluğa sürüklenen en büyük İngiltere enerji tedarikçisi haline geldiği için kısa süre içinde yönetici atamayı beklediğini duyurdu. Bulb, Fransa, İspanya ve Teksas'taki uluslararası işletmelerinin İngiltere işinden ayrı olduğunu ve ticarete devam edeceğini kaydetti. İngiltere’de toptan enerji fiyatları yerel enerji tavan fiyatlarından çok daha fazla artmış durumda.

İngiltere’de Eylül ayından bu yana 20’den fazla enerji tedarikçisi şirket iflas etti. İngiltere enerji piyasaları düzenleyici kurumu Ofgem, ülkede iflas eden enerji şirketlerinin müşterini hizmetin aksamaması için otomatik olarak başka bir enerji şirketine geçiriyor. Ancak bu defa Bulb’ın müşteri sayısındaki fazlalık nedeniyle bunun hiç de kolay olmayacağı kaydediliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler