1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere’de 11 enerji şirketi iflas etti

İngiltere’de 11 enerji şirketi iflas etti

İngiltere’de artan enerji fiyatları nedeniyle Eylül ayından bu yana iflas eden enerji şirketi sayısı 11'e yükseldi.

İngiltere’de 11 enerji şirketi iflas etti

Enerji Günlüğü - İngiltere’de artan enerji fiyatları nedeniyle Eylül ayından bu yana iflas eden enerji şirketi sayısı 11'e yükseldi.

İngiltere enerji piyasaları düzenleyici kurumu Ofgem'in verdiği bilgiye göre, son dönemde hızla artan doğal gaz ve kömür fiyatları nedeniyle İngiltere'de Eylül ayından bu yana faaliyetlerine son veren enerji şirketi sayısı 11'e yükseldi. 

İflas eden Avro Energy, People's Energy, Greensupplier Ltd, Utility Point, Igloo, PFP Energy, Symbio, MoneyPlus Energy, Enstroga, Pure Planet ve Colorado Energy İngiltere’de yaklaşık 2 milyon müşteriye hizmet veriyordu.

SON İFLAS EDEN ŞİRKETLER PURE PLANET VE COLORADO ENERGY

Yıl başından bu yana doğal gaz fiyatlarında yaşanan yüzde 250'nin üzerindeki fiyat artışlarından olumsuz etkilendikleri için yaklaşık 2 milyon aboneye hizmet veremeyen 11 enerji şirketine son katılanlar Pure Planet ve Colorado Energy şirketleri oldu. İki şirket faaliyetlerini durdurarak iflas bildiriminde bulundular. İngiliz enerji şirketi bp'nin yüzde 24 hisseye sahip olduğu Pure Planet 235 bin, Colorado Energy ise 15 bin aboneye hizmet veriyorlardı. Daha önce hizmetlerini durduran 9 şirketin 3'ünün aboneleri E.ON Next'e, 3'ünün aboneleri British Gas'a devredildi. Ofgem, ülkede iflas eden enerji şirketlerinin müşterini hizmetin aksamaması için otomatik olarak başka bir enerji şirketine geçiriyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler