1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere'de bu kış elektrik kesintileri yaşanabilir

İngiltere'de bu kış elektrik kesintileri yaşanabilir

Enerji fiyatlarında yaşanan hızlı artış nedeniyle İngiltere'de bu kış elektrik kesintilerinin yaşanabileceği kaydedildi.

İngiltere'de bu kış elektrik kesintileri yaşanabilir

Enerji Günlüğü - Enerji fiyatlarında yaşanan hızlı artış nedeniyle İngiltere'de bu kış elektrik kesintilerinin yaşanabileceği kaydedildi.

İngiltere ve ABD'de faaliyet gösteren enerji şirketi National Grid, İngiltere'de bu yıl elektrik kesintilerinin mümkün olduğunu açıkladı. Açıklamada, önümüzdeki kış aylarında ülkedeki enerji talebinin karşılanmasında sorun yaşanmayacağını umdukları, fakat elektrik arzının talebi sınırlı seviyelerde karşılayabileceği belirtildi.

Kuruluş, İngiltere'de bu kış elektrik kesintilerinin mümkün olduğuna vurgu yaparak "Enerji fiyatlarında keskin artışlar olabilir ancak ışıklar açık tutulmalı" ifadelerini kullandı. 

National Grid, İngiltere'nin enerji alımlarında diğer ülkelerin tekliflerini de aşma konusunda istekli olmasının gerekeceğinin altını çizdi. 

SANAYİ MESLEK KURULUŞUNDAN ÇAĞRI

Öte yandan İngiltere’de Enerji Yoğun Sanayiler Grubu (EIUG) adlı meslek kuruluşu, 7 Ekim Perşembe günü hükümete ve ülkenin enerji düzenleme kurumu Ofgem’e hitaben bir açıklama yaparak, yüksek enerji fiyatlarıyla mücadele edilmesi ve önümüzdeki kış kesintiler yaşanmaması için acil tedbir alınması çağrısında bulundu.

EIUG’dan yapılan açıklamada, konunun doğal gaz ve elektriğin temin edilebilirliğinin ötesinde, uygun fiyatla temin edilmesinin gerekliliği vurgulanarak, mevcut fiyatlarla İngiliz firmalarının uluslararası piyasada rekabet etmesinin mümkün olmayacağına dikkat çekildi.

Elektrik ve gaz enerjilerinin karbondan arındırılma ve yeşil olarak adlandırılma süreçlerinin sektörlere ağır ek maliyet yüklediği belirtilen açıklamada, kendilerini uluslararası rekabetçi ortamda dezavantajlı kılan bu durumun uzun vadede tekrar gözden geçirilerek, bu konuda somut çözüm önerileri sunulmasını bekledikleri ifade edildi.

İngiltere’de rekor seviyelerde artan enerji fiyatları nedeniyle, özellikle çelik ve gübre sanayisinde faaliyet gösteren firmaların üretim kesintilerine gitmek zorunda kaldıkları ve önümüzdeki kış çeşitli gıda ürünlerinde kıtlık yaşanma olasılığının doğduğu bildirildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler