1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere düşük karbonlu hidrojen stratejisini açıkladı

İngiltere düşük karbonlu hidrojen stratejisini açıkladı

Hidrojen stratejisini açıklayan İngiltere, 2030 yılına kadar 5 bin MW kapasitede düşük karbonlu hidrojen yatırımı yapacak.

İngiltere düşük karbonlu hidrojen stratejisini açıkladı

Enerji Günlüğü - Hidrojen stratejisini açıklayan İngiltere, 2030 yılına kadar 5 bin MW kapasitede düşük karbonlu hidrojen yatırımı yapacak.

İngiltere hükümeti hidrojen enerjisi yatırımları için 2030 ve 2050 yıllarına dair yeni strateji planını açıkladı. Uzun süredir beklenen yeni strateji planına göre İngiltere, 2030 yılına kadar 5 bin MW kapasitede düşük karbonlu hidrojen üretimi için teknolojiden bağımsız bir yaklaşım izleyecek. Ancak bunu destekleyecek piyasa mekanizmaları ve karbon yoğunluğu tanımlarına ilişkin ayrıntılar 2022'ye kadar bekleyecek.

Hem yeşil hem de mavi hidrojen teknolojilerinin desteklendiği plan kapsamında hidrojen projelerindeki maliyetleri düşürmek ve kur farkı sözleşmeleri (CfD) üzerinden yatırımları teşvik etmek amacıyla hangi projelerin hangi tür desteklerle yürüyeceği konusunda hükümet tarafından danışma kurulları oluşturulacak. Ayrıca hükümet, uygun yatırım projelerine CfD şeması altında, enerjiyi satabilecekleri bir minimum fiyat garantisi verecek. Şirketler açık eksiltme yöntemi ile CfD kontratı ihalelerine girecekler.

DOĞAL GAZA %20 HİDROJEN HARMANLANMASI İÇİN ÇALIŞILIYOR

İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Departmanı (BEIS) yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık'ın hidrojen sektörü için gerekli ağ ve depolama altyapısını incelemenin yanı sıra mevcut doğal gaz kaynağına %20'ye kadar hidrojen harmanlamanın fizibilitesini, güvenliğini ve maliyet etkinliğini değerlendireceğini bildirdi. Bunun da CO2 emisyonlarını %7 oranında azaltabileceğini kaydetti. 

İngiltere’de hidrojen ekonomisinin yaklaşık 900 milyon sterlin civarında olduğu ve 2030 yılına kadar 9 bin kişiye daha ek istihdam olanağı sağlayacağı tahmin ediliyor. Ayrıca 2050 yılına gelindiğinde hidrojen enerjisi sektöründeki ekonomik büyüklüğün 13 milyar sterline ulaşması bekleniyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler